olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 16 uur 17. Einde van de dag. Hierbij sluiten we het liveverslag van de 4e dag op de Olympische Spelen af. Het was een succesvolle dag voor de Belgen, met een 2e medaille dankzij judoka Matthias Casse, maar ook door topprestaties in het basketbal (3x3 én Cats), een goeie dag van zeilster Emma Plasschaert en een 3e zege op een rij van de hockeyers. .
  2. 16 uur 13. 7e goud voor Isabell Werth. Duitsland heeft de teamfinale van het dressuur gewonnen, voor de VS en Groot-Brittannië. Voor de 52-jarige Isabell Werth is het de 7e olympische titel op haar 7e olympiade. Slechts 3 vrouwen haalden ooit meer gouden medailles (turnster Latynina, kajakster Fischer en zwemster Thompson). .
  3. 15 uur 39. Red Lions zeker van kwartfinale. In het hockey heeft Nederland Canada verslagen met 4-2, waardoor de Red Lions meteen na 3 duels al zeker zijn van de kwartfinales. De Belgen zullen natuurlijk hopen om de groep te winnen om zo een makkelijkere tegenstander te krijgen. .
  4. 15 uur 36. 3x3: België tegen Letland. Letland heeft in het basketbal 3x3 de kwartfinale tegen Japan gewonnen met 21-18, waardoor de Letten morgen om 11.40 u de tegenstander van de Belgian Lions worden in de halve finales. .
  5. 15 uur 03. Zwemmen: jonge Italiaan sneller dan Dressel. In de reeksen van de 100 meter vrije slag heeft de 20-jarige Italiaan Thomas Ceccon voor een verrassing gezorgd door sneller te zwemmen dan favorieten Caeleb Dressel en Kyle Chalmers. Dat belooft voor de strijd om de medailles morgen. .