Ga naar de inhoud

Een opsteker voor Paralympische Spelen: Sam De Visser pakt brons op EK G-zwemmen

 do 25 april 2024 19:33

Sam De Visser heeft op het EK G-zwemmen in het Portugese Madeira brons veroverd op de 400 meter vrije slag. De Limburger tankt zo vertrouwen met het oog op de Paralympische Spelen.

Sam De Visser was met medaille-ambities naar Madeira getrokken en stelde niet teleur in de finale van de 400 meter vrije slag (S9).

 

Met de 3e inschrijvingstijd maakte hij zijn potentieel waar en pakte hij brons in 4'19"50.

 

Voor De Visser was het EK een "krachtmeting op weg naar de Paralympische Spelen". Zijn medaille is alvast een boost, want ook in Parijs mikt onze landgenoot op een finaleplaats.

 

"Ik ben erg tevreden met mijn eerste medaille op een groot kampioenschap, zeker omdat het een paralympisch jaar is", reageerde De Visser.

 

"Ik heb nog twee stages met oog op Parijs en ga daar keihard werken aan mijn tijden en mezelf moeten verbeteren, want de tegenstand is erg sterk."   

 

De voorbije dagen was Tatyana Lebrun (klasse SB9) al goed voor zilver (200 meter wisselslag) en brons (100 meter schoolslag). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: