Ga naar de inhoud

Fit tegen de zomer? Average Rob zorgt alvast 69 dagen lang voor motivatie met eigen challenge

 do 25 april 2024 16:20

Youtuber Average Rob heeft een nieuwe uitdaging gevonden: na zijn Ironman en de Turbocross begint hij nu aan de '69 Turbo Challenge'. Om zijn basisconditie te verbeteren gaat hij 69 dagen lang minstens 30 minuten sporten per dag. Via Strava kan je mee de uitdaging aangaan.  

Fit blijven als kersverse vader is niet evident. Dat ondervindt Average Rob aan den lijve. De Marathon des Sables staat volgend jaar al op zijn planning, maar de Youtuber zocht een uitdaging die hem verplicht om nu ook al consistent te bewegen. 

 

De '69 Turbo Challenge' ziet Rob dan ook als de ideale manier om zijn basisconditie opnieuw te verbeteren. "De voorbije maanden heb ik goed van het leven genoten", lacht Rob.

 

Waarom 69 dagen? "Ik was op zoek naar een challenge die lang genoeg is. 420 dagen is te lang en het ander iconisch nummer 69 is juist goed. De laatste dag van de challenge is ook 1 juli. Het is dus ideaal om fit te zijn wanneer de zomer begint."

 

Average Rob hoopt met zijn uitdaging ook andere mensen aan te zetten om iedere dag te sporten. En dat lijkt te werken. Al meer dan 61.000 mensen hebben zich ondertussen aangemeld voor zijn Strava-challenge. 

 

Daar schrikt Average Rob zelf van. "Het is leuk om te zien dat er zo ongelooflijk veel mensen meedoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tips van Rob

Average Rob wou de challenge vooral laagdrempelig houden. "Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel 30 minuten de tijd zou moeten hebben om aan zijn of haar eigen lichaam te werken."

 

Daarom zijn ook alle sporten toegelaten om deel te nemen aan Robs challenge: "Het maakt niet uit wat je doet. Van lopen tot twerken: alles mag, zolang je maar 30 minuten per dag beweegt."

 

Via Strava kan je activiteiten van allerlei sporten uploaden."Ik ga zelf proberen om zoveel mogelijk sporten te combineren om te bewijzen dat je niet enkel kan lopen, fietsen of zwemmen", zegt Rob.

 

Gisteren was de eerste dag van de challenge. "Ik ben op het gemak gaan fietsen met een vriend. Het hoeft niet altijd intens te zijn. Vandaag wil ik gaan skaten, maar door het slechte weer ga ik waarschijnlijk lopen."

 

Met deze Strava-challenge hoopt Rob dat mensen elkaar pushen om te sporten en een incentive hebben om iedere dag te bewegen. Wat daarbij ook kan helpen, is doelen voor jezelf stellen. "Daardoor weet je waar je naartoe werkt op lange termijn als je eens een moeilijke dag hebt."

Ik ga zelf proberen om zoveel mogelijk sporten te combineren om te bewijzen dat je niet enkel kan lopen, fietsen of zwemmen.

Average Rob

Volgens hem is het vooral belangrijk dat je plezier hebt tijdens het sporten, bijvoorbeeld door met anderen te gaan lopen. "Ik ben aan het kijken om een social run te organiseren, gezamenlijke fietstochten komen er waarschijnlijk niet."

 

Wie de challenge tot een goed einde weet te brengen, verdient de "Potato Badge" op Strava. Vier willekeurige winnaars zullen ook worden beloond met een wielershirt van Robs eigen kledinglijn 'On Met La Patate'. 

Gerelateerd: