Jupiler Pro League - speeldag 5 - 25/04/24 - 20:30
56'
87'
0 - 3
87'

Is Union terug? Op bezoek bij Antwerp boekten de Brusselaars de zege van de hernieuwde hoop in de titelstrijd. Na vier nederlagen op rij volgde een 0-3-statement op de Bosuil. Na een flauwe eerste helft zorgde Puertas met een heerlijke vrijschop voor het kantelpunt. Union blijft zo in het zog van Anderlecht en Club Brugge.

Antwerp - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Met een fantastische vrije trap brak Cameron Puertas een gesloten partij open na twee minuten in de tweede helft. De Zwitser verraste Antwerp-keeper Lammens, die anticipeerde op een voorzet en gezien was in zijn korte hoek. Union gaf daarna de wedstrijd nooit meer uit handen.

• Man van de wedstrijd: Cameron Puertas schoot wakker in de tweede helft en loodste zijn ploeg als een echte spelmaker naar een deugddoende driepunter. Met 2 doelpunten, waaronder dus een fantastische vrije trap, en 1 assist was hij de absolute uitblinker.

• Statistiek: Eén schot op doel. Dat is het magere rapport van Antwerp. Een tekenende statistiek voor de wedstrijd van The Great Old. Ze hadden het meeste balbezit, maar deden daar eigenlijk niets mee. Stof tot nadenken voor coach Mark van Bommel.

“Montrez que vous en avez"

Dat was de duidelijke boodschap van de Union-supporters voor hun spelers. Vrij vertaald: “Laat zien dat jullie het in je hebben”.

De meeste Unionisten hadden het spandoek waarschijnlijk over het hoofd gezien, want de Bosuil kreeg een slaapverwekkende eerste helft voorgeschoteld.

Antwerp eiste na een studieronde het balbezit op, maar deed daar bitter weinig mee. Union verdedigde scherp en gaf geen kansen weg, maar creëerde zelf ook niets. Het leek vooral geen doelpunt te willen slikken.

Twee schoten op doel. Dat was het kansarme rapport na 45 minuten gebrei. Scheidsrechter Laforge vond het welletjes en stuurde de spelers naar binnen.

Geen minuut te vroeg, het was vooral herbronnen geblazen in de kleedkamer.

Magistrale Puertas trek het voor Union over de streep

Antwerp-coach Mark van Bommel wilde een stroomstoot door zijn elftal jagen en smeet in de tweede helft de jonge George voor de leeuwen.

Toch was het Union dat de Bosuil wakker schudde: Cameron Puertas verraste Antwerp-doelman Lammens met een magnifieke vrije trap. Terwijl Lammens al anticipeerde op een voorzet, trapte Puertas de bal strak in de korte hoek.

0-1 voor de Brusselaars, Union had de sleutel van de match in handen.

Even later stuurde Puertas handig speerpunt Amoura diep. De snelle Algerijn faalde niet oog in oog met Lammens. In 7 zeven dolle minuten stond plots de 0-2 op het scorebord.

Antwerp was aangeslagen en kon geen vuist maken tegen een volwassen Union. De ingevallen Ondrejka kon pas in minuut 63 voor de eerste Antwerpse bal tussen de palen zorgen. Een veelzeggende statistiek voor hun wedstrijd.

Drie minuten voor het laatste fluitsignaal volgde dan de doodsteek. Puertas – opnieuw hij – maakte het via het doelkader koelbloedig af ter hoogte van het penaltypunt en zette de kers op de taart.

0-3 en boeken toe. Een lijkbleke prestatie van de landskampioen.

In het kamp van Union zijn er toch veel spelers die met een boost van het veld konden stappen. Puertas was weer de regisseur, Moris zal opgelucht adem halen met eindelijk nog eens een clean sheet.

Zo blazen de Brusselaars hun titeldroom nieuw leven in met een verdiende eerste driepunter. Staat de trein definitief terug op de rails?