Ga naar de inhoud
Anderlecht scoort 2 keer in 2 minuten.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
42
6
3
2
1
9
7
2
Club Brugge
42
6
5
0
1
16
3
3
Union
41
6
2
4
0
11
9
4
KRC Genk
34
6
3
2
1
5
9
5
Cercle Brugge
30
6
1
2
3
6
9
6
Antwerp
29
6
1
5
0
2
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
3
3
1
2
0
7
6
4
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
5
Cercle Brugge
2
3
0
1
2
2
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
1
3
0
2
1
3
6
2
Club Brugge
7
3
2
0
1
6
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8
AnderlechtCercle Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bram Van Driessche
stadion
Lotto Park
toeschouwers
21000

Anderlecht verdedigt met verve leidersplaats, maar houdt hart vast na blessures Dreyer en Schmeichel

 wo 24 april 2024 22:24
  1. 31' - Doelpunt - Théo Leoni (1 - 0)
  2. 33' - Doelpunt - Anders Dreyer (2 - 0)
  3. 37' - Geel - Warleson
  4. 37' - Verv. Anders Dreyer door Francis Amuzu
  5. 44' - Geel - Leonardo Lopes
  1. 53' - Geel - Félix Lemaréchal
  2. 57' - Doelpunt - Théo Leoni (3 - 0)
  3. 64' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Nils de Wilde
  4. 69' - Verv. Thomas Delaney door Majeed Ashimeru
  5. 70' - Verv. Mario Stroeykens door Luis Vázquez
  6. 72' - Verv. Hugo Siquet door Senna Miangue
  7. 72' - Verv. Abu Francis door Malamine Efekele
  8. 83' - Verv. Ludwig Augustinsson door Moussa Ndiaye
  9. 90' - Geel - Luis Vázquez
  10. 90+1' - Geel - Malamine Efekele
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 24/04/24 - 20:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
31'
Théo Leoni
31'
Théo Leoni
1 - 0
33'
Anders Dreyer
33'
Anders Dreyer
2 - 0
57'
Théo Leoni
57'
Théo Leoni
3 - 0

Een glansrijke zege met een donker randje. Anderlecht heeft zijn leidersplaats relatief makkelijk verdedigd tegen Cercle Brugge. Doelpunten van Leoni (2x) en Dreyer waren goed voor drie punten. Alleen zag paars-wit ook zijn topschutter en doelman geblesseerd uitvallen.

Anderlecht - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het halfuur valler er 2 doelpunten in 3 minuten. De eerste echte kansen voor de thuisploeg leveren meteen twee treffers op. Daarna had Cercle Brugge nooit genoeg grip op de partij om zelfs maar kans te maken op een comeback. 

 

  • Man van de match: Voetballend viel niemand op bij Anderlecht, maar met 2 doelpunten is Théo Leoni wel de belangrijkste speler van de avond. De middenvelder speelde daarnaast ook een solide wedstrijd. 

 

  • Opvallend: Scoren was geen probleem voor Anderlecht, maar achterin zag het er niet altijd goed uit. Bij het uitvoetballen gaven Augustinsson en Sardella vaak onzuivere passes naar voren. Cercle Brugge profiteerde er vandaag niet van, maar tegen sterkere tegenstanders zou dit zuur kunnen opbreken. 

De beste start kwam niet van leider Anderlecht, wel van de bezoekers uit Brugge. Cercle-spits Denkey werd diep gestuurd, maar vanuit een scherpe hoek kon hij Schmeichel niet kloppen. 

 

Het had het begin van een flitsende partij kunnen zijn, maar de rest van de openingsfase stelde weinig voor. Beide clubs stapelden het balverlies op. 

 

Een schot van Dreyer was te zwak om Warleson in verlegenheid te brengen. 

 

Cercle Brugge viel tegen en lag onder tegen Anderlecht. Paars-wit creëerde eveneens erg weinig, maar plots lukte scoren wel. 

 

Iets voorbij het halfuur kronkelde Theo Leoni met een paar handigheden voorbij verdedigers. Al vallend kon hij de bal nog in doel trappen. 

 

Een dikke minuut later was het opnieuw raak. Lopes da Silva ging in de fout met een volledig verkeerde pass. Dolberg kreeg zo de bal in de diepte. De Deen zette laag voor en Anders Dreyer duwde binnen na een sprint. 

 

2-0 was de beloning, maar de sprint velde ook Dreyer. Hij moest enkele minuten later naar de kant met een hamstringblessure. 

Geen antwoord van bezoekers

Na Thorgan Hazard en Yari Verschaeren dreigt Anderlecht ook Anders Dreyer even kwijt te zijn, en daar bleef het niet bij. 

 

Doelman Kasper Schmeichel bleef in de kleedkamer met een lichte blessure. Colin Coossemans mocht zowaar invallen. Het waren zijn allereerste minuten voor Anderlecht. 

 

Veel werk had de tweede keeper niet. Cercle Brugge bleef tevergeefs naar wat ruimte zoeken, maar het had weinig frivoliteit in huis. 

 

Het was Anderlecht dat scoorde voor het uur. Warleson ging daarbij in de fout op een voorzet. Dolberg kwam ietwat storen en de Cercle-doelman kon de bal niet klemmen. 

 

Ook bij pogingen om de bal grabbelend te pakken had hij geen controle. Theo Leoni lag op de loer en tikte de 3-0 tegen de netten. 

 

Cercle Brugge was tegen het canvas geslagen en veerde niet meer recht. Pogingen van invaller Olaigbe en Denkey later in de 2e helft waren geen uitdaging voor Coosemans. 

 

Zo moest Anderlecht niet overtuigen om de punten thuis te houden. Een misser van Luis Vazquez was een voetnoot. Eindstand: 3-0. 

 

Komend weekend treffen Anderlecht en Cercle Brugge elkaar opnieuw. Het is de vraag welke spelers hersteld zullen zijn bij titelfavoriet Anderlecht. 

"De tegengoals waren weggevers"

  • Thibo Somers (Cercle Brugge) was ziek en speelde enkel na rust: "De laatste twee dagen zaten mijn sinussen vast. Dankzij medicatie heb ik kunnen spelen." Volgens hem was het vooral een duel van de gemiste kansen. "Na 20 seconden hadden we de wedstrijd al kunnen openbreken. Dat lukt niet en dan wordt het snel 2-0. Na die 3-0 in de tweede helft geloofden we er niet meer in. We moeten vooraan meer bewegen en aanvallen in de rug, want we hebben spelers met snelheid."

 

  • Mats Rits (Anderlecht): "We speelden een heel volwassen wedstrijd. Je weet dat als je tegen Cercle Brugge speelt dat de eerste 20 à 30 minuten vol zullen zijn. We waren er klaar voor en wonnen veel duels. Zij probeerden ons in de fout te dwingen door uit te lokken dat we voetballen. Nu kijken we naar dit weekend om weer 3 punten te pakken. Nu zullen we niet dromen, want we hebben gezien hoe snel de emoties op en af kunnen gaan."

 

  • Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We startten fantastisch, want in de eerste 25 minuten zetten we veel druk op Anderlecht. Daarna geven we het weg en op het topniveau wordt het afgestraft. De tegengoals waren cadeaus. Daarvan moeten we leren en evolueren als jonge team. De volgende stap is om kalmte te creëren bij die laatste pass."
Gerelateerd:

Fase per fase

22:25

EINDE: Anderlecht blijft op kop

Het werd een allesbehalve hoogstaande partij in het Lotto Park, maar Anderlecht pakt wel 3 belangrijke punten. Zo heeft het nog altijd de touwtjes in handen in de titelstrijd. Voor rust werd het al 2-0. Een flater van Warleson was de doodsteek voor Cercle Brugge, dat heel weinig kon tonen. 

90+4' tweede helft
90+1'
Cercle Brugge
90+1'

Na Luis Vazquez krijgt ook Efekele nog een gele kaart. Het zijn de laatste momenten van deze wedstrijd. De 3 punten blijven in Anderlecht. 

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'
Anderlecht
89'

Vazquez laat 4-0 liggen

De Argentijnse invaller wordt aangespeeld door Leoni. Hij heeft iets te veel tijd nodig en trapt over.

86'

Save Coosemans

Denkey wil toch nog zijn doelpunt meepikken. Deze keer is zijn schot wel tussen de palen, maar recht op Coosemans. 

84'

Rentree N'Diaye

Na bijna 4 maanden blessureleed mag N'Diaye opnieuw minuten maken. Hij vervangt Augustinsson, die voetballend een heel slechte match speelde. 

83'

Denkey plaatst naast

Ravych pikt de bal mee rond de middellijn en geeft mee met Denkey. De spits trapt een kleine meter naast het doel van Coosemans. 

79'

De wedstrijd kabbelt richting het einde. Bij Cercle Brugge is er geen speler die voor een extraatje kan zorgen. Miangue zet wel eens gevaarlijk voor, maar Efekele kan er niet bij. 

76'
75'

Voorzetten is het enige wat Cercle Brugge kan in het laatste derde van het veld. Die leveren weinig op. Coosemans kan zo de bal een paar keer vangen. 

72'

Dubbele wissel (bis)

Ook de Vereniging roteert. Onder meer Efekele, die voor het eerst in anderhalve maand speelt, valt in. 

72'
wissel
72'
wissel
70'

Dubbele wissel

Vazquez en Ashimeru mogen nog een dikke 20 minuten meevoetballen. Zij zorgen er vooral voor dat Delaney en Stroeykens kunnen rusten.