Ga naar de inhoud
Puertas mikt een vrije trap binnen.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9
AntwerpUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nicolas Laforge
stadion
Bosuilstadion
toeschouwers
12000

Union herleeft helemaal na levensbelangrijke (en ruime) eerste zege in de play-offs tegen Antwerp

 do 25 april 2024 23:08
Antwerp
einde
0-3
Union
 1. 16' - Geel - Mohamed Amoura
 2. 20' - Geel - Kevin Mac Allister
 3. 36' - Geel - Mathias Rasmussen
 1. 48' - Geel - Toby Alderweireld
 2. 48' - Doelpunt vrije trap - Cameron Puertas (0 - 1)
 3. 56' - Verv. Eliot Matazo door Jacob Ondrejka
 4. 56' - Doelpunt - Mohamed Amoura (0 - 2)
 5. 58' - Geel - Jelle Bataille
 6. 70' - Geel - Mandela Keita
 7. 73' - Verv. Owen Wijndal door Ritchie De Laet
 8. 73' - Verv. Jelle Bataille door Soumaïla Coulibaly
 9. 73' - Verv. Mandela Keita door Alhassan Yusuf
 10. 75' - Verv. Henok Teklab door Noah Sadiki
 11. 84' - Verv. Gustaf Nilsson door Kevin Rodríguez
 12. 84' - Verv. Mathias Rasmussen door Lazare Amani
 13. 84' - Geel - Alessio Castro-Montes
 14. 87' - Doelpunt - Cameron Puertas (0 - 3)
 15. 89' - Verv. Mohamed Amoura door Dennis Eckert Ayensa
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
48'
Cameron Puertas
0 - 1
Cameron Puertas
48'
56'
Mohamed Amoura
0 - 2
Mohamed Amoura
56'
87'
Cameron Puertas
0 - 3
Cameron Puertas
87'

Is Union terug? Op bezoek bij Antwerp boekten de Brusselaars de zege van de hernieuwde hoop in de titelstrijd. Na vier nederlagen op rij volgde een 0-3-statement op de Bosuil. Na een flauwe eerste helft zorgde Puertas met een heerlijke vrijschop voor het kantelpunt. Union blijft zo in het zog van Anderlecht en Club Brugge.

Antwerp - Union in een notendop:

 • Sleutelmoment: Met een fantastische vrije trap brak Cameron Puertas een gesloten partij open na twee minuten in de tweede helft. De Zwitser verraste Antwerp-keeper Lammens, die anticipeerde op een voorzet en gezien was in zijn korte hoek. Union gaf daarna de wedstrijd nooit meer uit handen. 
   
 • Man van de wedstrijd: Cameron Puertas schoot wakker in de tweede helft en loodste zijn ploeg als een echte spelmaker naar een deugddoende driepunter. Met 2 doelpunten, waaronder dus een fantastische vrije trap, en 1 assist was hij de absolute uitblinker. 

 

 • Statistiek: Eén schot op doel. Dat is het magere rapport van Antwerp. Een tekenende statistiek voor de wedstrijd van The Great Old. Ze hadden het meeste balbezit, maar deden daar eigenlijk niets mee. Stof tot nadenken voor coach Mark van Bommel. 

“Montrez que vous en avez"

Dat was de duidelijke boodschap van de Union-supporters voor hun spelers. Vrij vertaald: “Laat zien dat jullie het in je hebben”.

De meeste Unionisten hadden het spandoek waarschijnlijk over het hoofd gezien, want de Bosuil kreeg een slaapverwekkende eerste helft voorgeschoteld.

Antwerp eiste na een studieronde het balbezit op, maar deed daar bitter weinig mee. Union verdedigde scherp en gaf geen kansen weg, maar creëerde zelf ook niets. Het leek vooral geen doelpunt te willen slikken.

Twee schoten op doel. Dat was het kansarme rapport na 45 minuten gebrei. Scheidsrechter Laforge vond het welletjes en stuurde de spelers naar binnen.

Geen minuut te vroeg, het was vooral herbronnen geblazen in de kleedkamer. 

Magistrale Puertas trek het voor Union over de streep

Antwerp-coach Mark van Bommel wilde een stroomstoot door zijn elftal jagen en smeet in de tweede helft de jonge George voor de leeuwen.

Toch was het Union dat de Bosuil wakker schudde: Cameron Puertas verraste Antwerp-doelman Lammens met een magnifieke vrije trap. Terwijl Lammens al anticipeerde op een voorzet, trapte Puertas de bal strak in de korte hoek.

0-1 voor de Brusselaars, Union had de sleutel van de match in handen. 


Even later stuurde Puertas handig speerpunt Amoura diep. De snelle Algerijn faalde niet oog in oog met Lammens. In 7 zeven dolle minuten stond plots de 0-2 op het scorebord. 

 

Antwerp was aangeslagen en kon geen vuist maken tegen een volwassen Union. De ingevallen Ondrejka kon pas in minuut 63 voor de eerste Antwerpse bal tussen de palen zorgen. Een veelzeggende statistiek voor hun wedstrijd.
 

Drie minuten voor het laatste fluitsignaal volgde dan de doodsteek. Puertas – opnieuw hij – maakte het via het doelkader koelbloedig af ter hoogte van het penaltypunt en zette de kers op de taart.

0-3 en boeken toe. Een lijkbleke prestatie van de landskampioen.

In het kamp van Union zijn er toch veel spelers die met een boost van het veld konden stappen. Puertas was weer de regisseur, Moris zal opgelucht adem halen met eindelijk nog eens een clean sheet.


Zo blazen de Brusselaars hun titeldroom nieuw leven in met een verdiende eerste driepunter. Staat de trein definitief terug op de rails? 

Reacties na Antwerp - Union:

 • Cameron Puertas (Union): "Alle frustratie van de voorbije weken is verdwenen. Het zijn de kleine details die het verschil maken, vandaag liep alles goed. Het is nooit te laat in de Play-offs, alles is nog mogelijk. We zijn eindelijk gelanceerd." 
 
 • Owen Wijndal (Antwerp): "Het was niet goed genoeg vandaag. We creëren te weinig, dan verlies je. We maakten te veel fouten aan de bal. In de eerste helft kon Union ook niet veel kansen bijeen spelen, alleen maakten wij het onszelf moeilijk na de 0-1.  Maar we geven natuurlijk niet op, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Die bekerfinale zit natuurlijk ook in ons hoofd, dat is onze prioriteit. Zondag moeten we tonen dat we tegen Union kunnen winnen." 
 
 • Alexander Blessin (coach Union): "Na deze verschrikkelijke weken met veel negativiteit kunnen we ons eindelijk weer op het voetbal focussen. Het eerste kwartier was niet goed van ons,  we verloren elke tweede bal. Langzaam kregen we wel meer intensiteit in ons spel. Het is dan natuurlijk dankbaar dat je de wedstrijd kan openbreken via een stiltstaande fase. Die voorsprong gaf ons meer vertrouwen. We zijn heel blij met deze drie punten, maar het blijven ook maar drie punten." 
 
 • Mark van Bommel (coach Antwerp): "Het zijn drie verdiende punten voor Union. De technische uitvoering langs onze kant was ondermaats, daardoor geraakten we niet in de zestien. Het heeft niet te maken met niet werken, maar zo ziet het er wel uit. Bijna niemand was op niveau bij ons. Zo'n momenten zoals de vrije trap zitten dan tegen, en dan wordt het moeilijk natuurlijk." 

Fase per fase

22:22

Einde

Zou het dan toch nog kunnen voor Union? De Brusselaars blazen eindelijk hun titeldroom nieuw leven in met een deugddoende eerste zege in de Champions' Play-offs op het veld van Antwerp. Met een heel volwassen tweede helft trok uitblinker Puertas zijn ploeg over de streep.

The Great Old is terug bij af na een bijzonder zwakke prestatie. Zondag krijgen ze een herkansing in het Dudenpark.

90+6' tweede helft
90+3'

Moris tikt nog een bal in corner, Antwerp doet er niets mee. Wat zal de goalie van Union opgelucht zijn met deze clean sheet. 

89'

Union bewijst in deze tweede helft dat hun schip nog niet gezonken is. Ze lijken deze wedstrijd heel volwassen uit te spelen, Blessin staat met een kamerbrede glimlach langs de zijlijn te coachen. 

88'
85'

Puertas met de kers op de taart

0-3, boeken toe voor Antwerp. Puertas werkt koelbloedig af ter hoogte van het penaltypunt, Lammens maakt geen schijn van kans en ziet de bal via de paal in zijn doel verdwijnen. 

Zo wordt de spelmaker van Union de absolute smaakmaker van vanavond. 

84'

Castro-Montes krijgt een streng geel karton onder zijn neus geschoven. De wingback is zo geschorst voor de wedstrijd van zondag, opnieuw tegen Antwerp. 

82'

Alderweireld vindt de ruimte om eens uit te halen, maar krijgt zijn schot niet binnen het kader. Zo ziet Moris ze graag komen natuurlijk. 

79'

Union hoeft nog maar 10 minuten te bikkelen om die broodnodige eerste overwinning binnen te halen. Het lukt Antwerp maar niet om een deftige aanval in elkaar te knutselen. 

79'
78'

Antwerp vindt maar geen oplossingen. Union blijft sterk verdedigen, de mannen met de actie laten het voorlopig afweten. 

77'

Union lijkt op weg naar zijn eerste driepunter!

Peter Vandenbempt - Radio 1