Ga naar de inhoud

Suzanne Schulting gaat shorttrack combineren met langebaanschaatsen bij Jumbo

 do 25 april 2024 19:40

De Nederlandse shorttrackster Suzanne Schulting gaat zich ook op het ijs wagen bij het langebaanschaatsen. De meervoudige olympische kampioene sluit zich aan bij schaatsploeg Jumbo. "Ik denk dat dit een mooie nieuwe prikkel is."

Suzanne Schulting is de succesvolste Nederlandse shorttrackster aller tijden. De 26-jarige Friezin veroverde drie olympische titels, meerdere wereldtitels en Europese titels.

 

Nu voegt ze nog een extra uitdaging toe, want ze sluit aan bij schaatsploeg Jumbo voor het langebaanschaatsen.

 

"Voor mij is dit een geweldige kans om het langebaanschaatsen en shorttrack te combineren", zegt Schulting via de ploeg.

 

"De focus blijft op shorttrack, maar het verleden heeft mij geleerd dat het goed werkt als ik beide disciplines combineer. Ik denk dat dit een mooie nieuwe prikkel is naar een goed seizoen, met de Spelen van Milaan in 2026 als stip op de horizon."

 

Schulting herstelt momenteel van een operatie aan haar enkel na een val tijdens het WK shorttrack in Rotterdam. Ze ging toen tegen het ijs in de finale van de 1.000 meter na een contact met Hanne Desmet. Het leverde haar een gebroken rechterenkel op.

Gerelateerd: