Ga naar de inhoud

Plottwist in de titelstrijd! Maaseik pakt cruciale overwinning na thriller en tiebreak in Roeselare

 do 25 april 2024 22:57
Maaseik houdt de titelstrijd in leven.

Hoe stressbestendig kun je zijn? Maaseik kreeg Roeselare - dat zich al opmaakte voor een titelfeest - even helemaal stil vanavond. Na een machtige tiebreak knokte het zich ultiem nog naar de overwinning: 2-3. Een ferme momentumswitch in de kampioenenstrijd? Zondag staat de allesbeslissende wedstrijd in Maaseik (!) op het programma.

Met het mes op de keel en met een duidelijk doel trok Maaseik vanavond naar Roeselare: het kampioenenfeestje van zijn eeuwige concurrent vergallen.

Maar die queeste zou al snel een knauw krijgen. De gevreesde Seppe Rotty had van titelkoorts geen last en domineerde de eerste set. Met veel bravoure werden de Limburgers omvergeblazen door het uitstekende aanvalsspel van de thuisploeg: 25-19.

Maar Maaseik liet het hoofd niet hangen, stak de koppen weer bij elkaar en kraakte samen de code van Roeselare en Rotty. De shotgun van de thuisploeg bleef in de tweede set verdacht stil. Volledig de verdienste van het tactisch flexibele Maaseik - dat zichzelf met 19-25 ook weer hoop gunde.

Dat Maaseik duidelijk een betere dag had, werd ook in de volgende twee sets duidelijk. Hoewel het de derde op details verloor, knokte het in de vierde weer helemaal terug.

Dat het vandaag in een tiebreak beslist zou worden, leek wel een selffulfilling prophecy: alles of niets.

En daarin trok Maaseik meteen de goede lijn door en zag het zijn tegenstander - ondanks bakken ervaring - zich toch wat verliezen in alle tumult. Na enkele hevige discussies met de scheidsrechter liep een sterk Maaseik op kousenvoeten weer weg.

Na 10 keer verliezen in het hol van de leeuw, pakte Maaseik (uit)eindelijk nog eens een overwinning in het hol van de leeuw. En dat op het allerbeste moment. Zondag krijgt het alvast de kans om het in eigen huis helemaal af te maken.

"We hebben de handdoek te snel in de ring gegooid."

Pieter Coolman (Roeselare): "We begonnen goed, speelden ons spel van de voorbije twee wedstrijden en hadden de zaal ook mooi mee. Maar de tweede set beginnen we te slap en twijfelden we toch. De derde set was dan weer nipt, maar haalden we verdienstelijk binnen. En ja, in de laatste twee sets borrelden er toch te veel frustraties op na een paar zeer gekke beslissingen van de wedstrijdleiding. Maar goed, we gooien ook zelf iets te snel de handdoek in de ring. We wilden het thuis te graag afmaken. Zondag zal het alvast beter moeten, want dit knaagt toch. Als we zelf agressief spelen, kunnen we ze pijn doen."

Seppe Rotty (Roeselare): "Dit is toch balen en zeer zuur. We hadden het graag vandaag voor eigen publiek geflikt. Zeker omdat de ref toch een gescoorde bal in het slot affloot. Dan voel je dat het toch uit je handen glipt. Het is echt heel spijtig. Het is moeilijk om de vinger juist op de wonde te leggen, maar we moeten ons weer focussen op zondag en de knop omdraaien. Dan gaan we wél doorpushen, zoals we op ons beste niveau te doen. "

Jolan Cox (Maaseik): "We wisten dat het vandaag zeer moeilijk zou worden en komen ook 2-1 achter, maar het was mooi om te zien dat we niet wilden opgeven. Dit was een overwinning op pure wilskracht. Alles wat nog in ons zat, hebben we vandaag op het veld gegeven. En zo zag je toch dat wij in de laatste twee sets echt wel de betere waren. Het blijft toch een mentaal spelletje, hoor. Ook zondag zullen we weer voor elke morzel grond vechten. Of mijn blessure helemaal van de baan is? Neen, dat niet, maar zo lukt het wel."

titelfinale (best-of-5)
Maaseik - Roeselare 2-2
  Maaseik Roeselare 3-1 (25-21, 31-29, 21-25, 25-19)
  Roeselare Maaseik 3-1 (25-22, 27-29, 25-15, 25-20)
  Maaseik Roeselare 0-3 (22-25, 19-25, 24-26)
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-19, 19-25, 26-24, 16-25,  8-15)
  Maaseik Roeselare zondag 28/04
Gerelateerd: