Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 08 uur . Belgian Lions naar kwartfinales! De Belgian Lions gooien hoge ogen in het 3x3-toernooi basketbal. Polen is in de 7e wedstrijd - de laatste in de groepsfase - met 16-14 voor de bijl gegaan. Vervoort verzekerde het Belgische team met een buzzer beater van de overwinning. De Belgen mogen naar de kwartfinale. Ze maken zelfs nog een kleine kans op een rechtstreekse halve finale, maar zijn daarin afhankelijk van andere landen. .
  2. 07 uur 55. Casse naar de halve finales! Matthias Casse heeft hard moeten werken in de 3e ronde. In de reguliere én extra tijd kon hij noch zijn Russische tegenstander Choebetsov scoren, maar de Rus vocht passief en liep tegen 3 bestraffingen aan. Daardoor verloor Choebetsov de kamp en gaat Casse door. .
  3. 07 uur 49. Inhaalbeweging Plasschaert. Zeilster Emma Plasschaert zet haar opmars voort in de Laser Radial. Onze landgenote finishte in de 6e race als 5e. In de tussenstand rukt Plasschaert op naar de 6e positie.  .
  4. 07 uur 39. Van Uytvanck moet aan de bak. Alison Van Uytvanck heeft de eerste set in de 3e ronde van het tennistoernooi verloren tegen de Spaanse Muguruza. 6-4 is het geworden. Geen nood, Van Uytvanck verloor gisteren de eerste set van Petra Kvitova en keerde daarna nog mooi terug. .
  5. 07 uur 30. Zeilduo Maenhaut-Geurts doet goed mee. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn 4e geworden in de 3e race van de skiff 49er FX. In de stand is het Belgische duo opgerukt naar de 5e plaats. De Belgische Spelen-debutanten zagen hun 17e plaats uit de eerste race wegvallen als schrapresultaat. Ze lijken mee te spelen voor een medaille. Met 7 punten volgen Maenhout en Geurts op 5 punten van de Britten Charlotte Dobson en Saskia Tidey en op slechts 1 punt van de Brazilianen Martine Grael en Kahena Kunze, die momenteel de 3e podiumplaats inpalmen. .

  ander sportnieuws