nu live

  Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 12 uur 48. Turnen: het is zover! De 8 deelneemsters aan de finale op de brug worden voorgesteld. Sunisa Lee, de grote concurrente van Derwael, begint er als eerste aan. Nina Derwael komt als 3e in actie. Volg het op Eén of livestream 3. .
  2. 12 uur 39. Halve finales 100 meter: Bromell en Blake sneuvelen. Trayvon Bromell had in de reeksen al met vuur gespeeld en heeft het nu vlaggen: de snelste man van het seizoen (9"77) mag na een chrono van 10"00 zijn ambities opbergen. Ook Yohan Blake, de zilveren medaille van Londen, heeft het - zoals verwacht - niet gered. De 8 finalisten: Bingtian Su (9"83), Ronnie Baker (9"83), Lamont Jacobs, Akani Simbine, Fred Kerley, Zharnel Hughes, Andre de Grasse en Enoch Adegoke. .
  3. 12 uur 26. Turnen: Whitlock verlengt titel. Max Whitlock is net als 5 jaar geleden de meester van het paard met bogen in de turnzaal. De Brit kreeg de meeste concurrentie van de Taiwanees Chih Kai Lee. Het brons is voor de Japanner Kaya. .
  4. 12 uur 20. Basketbal: Slovenië op en over Spanje. Spanje is in het 4e kwart helemaal ingestort tegen Slovenië, dat foutloos blijft in het olympisch basketbaltoernooi: 95-87. Doncic moest de rol van topschutter bij zijn land aan Vlatko Cancar (22 punten) laten. .
  5. 12 uur 10. Hockey: alarmbellen voor de Belgen. De Red Lions hebben werk aan de winkel tegen Spanje. Zelf vonden ze geen gaatje in de Spaanse afweer, ook niet op strafcorner, en de Spanjaarden scoorden dankzij een controversiële "owngoal". .

  Hoofdpunten