Ga naar de inhoud

Laatste kans gemist: Stef De Greef kan net geen olympisch ticket aan zijn floret rijgen

 vr 26 april 2024 18:32
Stef De Greef.

Floretschermer Stef De Greef is op één overwinning van de Olympische Spelen in Parijs gestrand. Hij verloor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Luxemburgse Differdange. Ook Aube Vandingenen moet haar olympische hoop opbergen.

De Europese schermers die nog niet zeker zijn van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs, blazen dit weekend verzamelen in Differdange in Luxemburg, waar nog 6 tickets te rapen zijn.

 

Floretschermer Stef De Greef maakte met een perfect rapport in de kwalificaties alvast aanspraak op de laatste kans. Na knappe prestaties in de kwartfinales (15-5) en halve finales (15-7) kwam onze landgenoot op één zege van de Spelen.

 

Tegen de Cyprioot Alex Tofalides vond De Greef evenwel niet meteen een antwoord op zijn aanvallende spel. De 26-jarige Belg verloor met 15-8 en greep zo maar net naast een olympisch ticket.

 

Een maand geleden werd De Greef nog 6e op de Grand Prix van Washington. Hij schakelde er in de achtste finales verrassend de Egyptenaar Mohamed Hamza (FIE 3) uit.

 

Bij de vrouwen verloor degenschermster Aube Vandingenen bij de laatste 8 van de 32-jarige Georgische Maia Guchmazova met 15-13.

 

Zo blijft Neisser Loyola als enige Belg zeker van zijn ticket voor Parijs. Zondag kon sabelschermster Jolien Corteyn zich niet plaatsen. Zij verloor in de 1/8e finales in Luxemburg. 

 

De nummer 108 van de wereld ging met twee zeges en drie nederlagen door vanuit de poulefase. In de eerste ronde van de hoofdtabel verloor ze vervolgens met 15-8 van de Roemeense Sabina Martis (FIE 59).

Gerelateerd: