Belgen in actie

  nu live

  1. 11 uur 19. Morgen begint het atletiek. We naderen de 2e week van de Olympische Spelen en dus trekt ook het atletiektoernooi zich vanaf morgen op gang, met Isaac Kimeli als eerste Belg in actie. Zaterdag trekken onder meer Ben Broeders, Hanne Claes en Paulien Couckuyt hun spikes aan. Hieronder kun je hun voorbeschouwing lezen. .
  2. 11 uur 03. Tafeltennis afgelopen, nu judo. In het tafeltennis heeft de Chinese topper Ma Long met heel veel moeite afgerekend met de Duitser Ovtcharov (11-9 in de beslissende set), waardoor we dan toch een Chinese finale krijgen, tussen Ma en Fan. Op livestream 2 schakelen we nu over naar de eindfase van het judo. .
  3. 10 uur 16. Livestreams. In het waterpolo heeft Kroatië de Balkanclash tegen Montenegro vrij makkelijk gewonnen, met 13-8. Dat betekent dat we op livestream 3 overschakelen naar het basketbal bij de vrouwen, voor de match tussen de VS en Servië. Op livestream 2 begeven we ons stilaan naar de tatami (na de halve finales in het tafeltennis), voor de herkansingen, halve finales en medaillematchen in het judo. Op livestream 1 zit je nog altijd op de juiste plaats voor het tennis. .
  4. 10 uur 10. Welke Belgen komen nog in actie? We zien vandaag nog 3 Belgen aan het werk. Om 12.50 uur zwemt Louis Croenen de reeksen van de 100 meter vlinderslag en ongeveer op hetzelfde moment komen ook Nina Derwael en Jutta Verkest in actie in de allroundfinale. Zonder Simone Biles. Krijgen we dan een open competitie? Lees het hieronder. .
  5. 10 uur 02. Triatleet Jelle Geens: "Ik ben er, eindelijk!". Jelle Geens heeft, door corona, 2 weken later dan gepland zijn opwachting gemaakt in het olympische dorp. Hij heeft intussen wel de knop omgedraaid met het oog op de mixed relay van zaterdagnacht: "We mogen ambitieus zijn." .

  olympische spelen

  voetbal