nu live

  1. 15 uur 58. Einde van de actie, einde van de sportdag. De Noren Mol en Sorum hebben hun match gewonnen in het beachvolleybal en daarmee kunnen we deze olympische dag afsluiten. De Belgische medailleteller blijft helaas op 1 staan, maar morgen kunnen we misschien oogsten, want dan komt judoka Matthias Casse in actie. Ook de Belgian Cats komen dan voor het eerst in actie en we krijgen de ontknoping in de 3x3-groepsfase.  .
  2. 15 uur 39. Opschudding in het tafeltennis: geen goud voor China. De Japanners hebben voor een kleine sensatie gezorgd in het gemengd dubbel in het tafeltennis. Voor het eerst sinds 2004 wint China geen gouden medaille. Sinds Peking hadden ze in elke tafeltenniscompetitie de titel in de wacht gesleept. Ook nu leek het duo Xu/Liu op weg naar goud, na een snelle 2-0-voorsprong, maar de match kantelde in het voordeel van het duo Ito/Mizutani. Het gemengd dubbel stond voor het eerst op het olympische programma. .
  3. 14 uur 58. Wat is er nog aan de gang? De avond gaat stilaan over in de nacht in Japan, maar er zijn nog een paar competities aan de gang. Op livestream 1 kun je het Noorse topduo Mol/Sorum in het beachvolleybal volgen, op livestream 2 zit we bovenop de finale van het dubbel gemengd in het tafeltennis en op livestream 3 is er de ontknoping van de hockeymatch tussen Duitsland en India bij de vrouwen. .
  4. 14 uur 52. Turngoud voor Rusland. De Russische mannen hebben Japan het goud in de landencompetitie van het turnen afgesnoept. Met ook nog China op kleine achterstand werd het een spannende strijd om de medailles. Voor de Russen is het de eerste landentitel bij de mannen sinds 1996. Sindsdien was het al Japan en China wat de klok sloeg. .
  5. 14 uur 27. Slecht weer op komst. Er wordt de komende dagen een tyfoon boven Tokio en omstreken verwacht en dat zal vooral invloed hebben op de buitensporten, meer bepaald die op het water. Bij het roeien werd het programma al door elkaar gehaald en nu verhuizen ook de finales in het surfen, maar om een totaal andere reden. Daar willen ze juist profiteren van die tropische storm en de hogere golven om een spectaculaire competitie te krijgen. .

  de belgen in tokio

  olympische spelen

  voetbal

  ander sportnieuws