nu live: Olympische Spelen

  1. 13 uur 25. LIVESTREAM: Belgische turnsters zijn eraan begonnen. De kop is eraf voor de Belgische turnsters. Maellyse Brassart laat een 12.766 noteren op de vloer, het eerste toestel waar de 4 Belgische meisjes (met ook nog Derwael, Verkest en Vaelen) in actie komen. Volg het allemaal op livestream 4 of op de pagina hieronder. .
  2. 12 uur 53. Olympisch record in het zwembad. De Zuid-Afrikaanse Tatjana Schoenmaker heeft haar visitekaartje afgegeven op de 100 meter schoolslag, door met 1'04"82 een olympisch record te zwemmen. Titelverdedigster Lilly King bleef daar in de laatste reeks een stuk boven. Dat belooft dus nog een mooi duel te worden. Fanny Lecluyse eindigt uiteindelijk 26e. Om de top 16 te halen had ze een seconde sneller moeten zwemmen. .
  3. 12 uur 51. Domien Michiels haalt het ook niet. Ook Domien Michiels overleeft de kwalificaties van de dressuur. Met 70.202 punten evenaart hij bijna de score van Laurence Roos eerder. De Belgen hebben wel nog een waterkansje om zich te plaatsen voor de top 8 bij de landen. .
  4. 12 uur 44. Geen halve finale voor Lecluyse. "Véél te geforceerd." Dat is het oordeel van cocommentator Sidney Appelboom na de 100 meter schoolslag van Fanny Lecluyse. Met 1'07"93 zal ze zich niet plaatsen voor de halve finales. In principe mikt Lecluyse meer op de 200 meter schoolslag, maar dit is geen geweldig voorteken. .
  5. 12 uur 35. Voetbal: Brazilië-Ivoorkust stelt teleur. Brazilië en Ivoorkust zijn normaal gezien 2 landen die vrank en vrij willen voetballen, maar daar was in hun onderling groepsduel bij de mannen niet veel van te zien. De match eindigde op 0-0. .

  de belgen in tokio

  olympische spelen

  Hoofdpunten

  voetbal