nu live

  Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 12 uur 20. Basketbal: Slovenië op en over Spanje. Spanje is in het 4e kwart helemaal ingestort tegen Slovenië, dat foutloos blijft in het olympisch basketbaltoernooi: 95-87. Doncic moest de rol van topschutter bij zijn land aan Vlatko Cancar (22 punten) laten. .
  2. 12 uur 10. Hockey: alarmbellen voor de Belgen. De Red Lions hebben werk aan de winkel tegen Spanje. Zelf vonden ze geen gaatje in de Spaanse afweer, ook niet op strafcorner, en de Spanjaarden scoorden dankzij een controversiële "owngoal". .
  3. 11 uur 57. Atletiek: toch geen Bolingo. Cynthia Bolingo zal dan toch niet in actie komen op deze Olympische Spelen. Ze is niet hersteld van de hamstringblessure die ze op training in Mito opliep. "Ze heeft er nog alles aan gedaan om klaar te geraken, maar de tijd was te kort", zegt haar coach Carole Bam. Bolingo had al op de valreep moeten passen voor de gemengde estafette, maar mikte nog op de 400 meter individueel en de 4x400 meter bij de  vrouwen. .
  4. 11 uur 40. Tennis: Zverev olympisch kampioen. Alexander Zverev heeft het olympische tennistoernooi bij de mannen gewonnen. De Rus Karen Chatsjanov had niet veel weerwerk te bieden in de finale: 6-3 en 6-1. Het zwaarste werkje had Zverev in de halve finales al opgeknapt, waar hij Djokovic uitschakelde. Zverev treedt in de voetsporen van Steffi Graf, die goud won voor Duitsland in 1988, en het duo Becker/Stick, die goud pakten in 1992. .
  5. 11 uur 33. Turnen: Andrade springt naar goud. Rebeca Andrade pakt dan toch een gouden medaille mee van de Olympische Spelen. In de allroundfinale moest ze Sunisa Lee voorlaten, maar op de sprong was ze wel de beste, voor de Amerikaanse Skinner en de Koreaanse Yeo. .

  Hoofdpunten