Wielertransfers: Caruso en Mäder zien knap seizoen beloond met beter contract

  Sinds 1 augustus is de transfermolen in het wielrennen weer op gang gedraaid. Volg de belangrijkste verschuivingen en contractverlengingen hier op de voet.

  Wielertransfers 2022

  1. 12 uur 09. Bahrein verlengt contract van Caruso en Mäder. Klassementsmannen Damiano Caruso en Gino Mäder blijven langer aan boord bij Bahrein-Victorious. De 34-jarige Caruso verraste in de Giro met de 2e plek in het eindklassement. De Italiaan stak ook ritzeges op zak in de Giro en de Vuelta. De 10 jaar jongere Mäder won dit seizoen eveneens een rit in de Giro en in de Ronde van Zwitserland. In de Vuelta eindigde de Zwitser knap 5e en won hij de jongerentrui. Beide renners hadden een contract tot en met 2022, Bahrein-Victorious gaf niet mee met hoeveel jaar hun contract verlengd is. .
  2. 17-10-2021.
  3. 16 uur 34. Bahrain Victorious trekt Luis Leon Sanchez en Jonathan Price aan. Het zijn drukke contractdagen bij Bahrain Victorious. Eerst werd er van 6 man afscheid genomen, onder wie Poels, daags nadien volgde de contractverlenging van Colbrelli en Mohoric, de dag daarna nog 6 verlengingen onder wie Landa en Valls en vandaag verwelkomt het team van Dylan Teuns weer 2 nieuwe namen. Veteraan Luis Leon Sanchez (37) begint volgend jaar aan zijn 19e profjaar bij Bahrain. De Spanjaard komt over van Astana. Sanchez, die in 2009 Parijs-Nice won, een van zijn 47 overwinningen, reed sinds 2015 voor het Kazachse team. Naast oud rekent Bahrain ook op jong met de komst van de 22-jarige Deen Johan Price-Pejtersen, die onlangs in ons land wereldkampioen tijdrijden bij de beloften werd. .
  4. 14-10-2021.
  5. 11 uur 28. Movistar plukt Ivan Sosa weg bij Ineos. Movistar heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Ivan Sosa. De 23-jarige Colombiaan trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Ineos Grenadiers. Sosa wordt al enkele jaren als een aanstormend talent gezien. De voorbije jaren pakte hij onder meer eindzeges in de Ronde van Burgos (2018 en 2019), de Adriatica Ionica Race (2018), de Sibiu Cycling Tour (2018) en de Ronde van de Provence (2021). Ineos, destijds nog Sky, plukte hem in 2019 weg bij het Italiaanse Androni Giocattoli, dat hem al op zijn negentiende een profcontract gaf. Sosa is na Óscar Rodríguez, Max Kanter, Alex Aranburu, Oier Lazkano en Gorka Izagirre de zesde nieuwe aanwinst voor Movistar voor volgend seizoen. .
  6. 11 uur 27. Astana geeft Basso en Henao onderdak. Astana heeft woensdag de komst van Leonardo Basso en Sebastian Henao bekendgemaakt. Beide renners maken op 1 januari de overstap van Ineos Grenadiers. Basso, een 27-jarige Italiaan, ondertekende een contract voor twee seizoenen. Henao, een 28-jarige Colombiaan, kreeg een overeenkomst voor één seizoen. Beide renners reden tot dusver hun hele profloopbaan voor Ineos en haar voorganger Sky. Henao werd er prof in 2014, Basso in 2018. De twee reden de voorbije jaren vooral in dienst van kopmannen en konden nog geen profoverwinning boeken. .
  7. 13-10-2021.
  8. 17 uur 20. Warlop wil bij nieuw team debuut maken in grote ronde en Roubaix. Na 4 seizoenen bij Sport Vlaanderen-Baloise waagt onze landgenoot Jordi Warlop (25) zijn kans in Frankrijk, bij B&B Hotels. Warlop wist zich de voorbije jaren te plaatsen in wedstrijden van de 2e rij. Bij zijn nieuwe ploeg wil hij nog enkele dromen waarmaken. "Ik droom ervan bij B&B Hotels voor het eerst deel te nemen aan Parijs-Roubaix en waarom ook niet aan een grote ronde?", zegt Warlop. "Jammer genoeg heeft Bert De Backer, een renner die me zeker inspireerde, B&B Hotels verlaten omdat hij een einde heeft gemaakt aan zijn carrière. Maar er zitten nog andere grote en talentvolle renners bij de ploeg zoals de snelle Luca Mozzato. Ik hoop hem bij te staan in de finales. Ik wil bij B&B de beste ploegmakker worden en zal ook mijn Frans wat bijschaven." .
  9. 12-10-2021.
  10. 13 uur 19. Intermarché-Wanty Gobert strikt Claeys en Petit. Dimitri Claeys en de Fransman Adrien Petit verdedigen volgend seizoen de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert. De Belgische WorldTourploeg heeft hun komst donderdag bekendgemaakt. De kasseispecialisten zullen er deel uitmaken van de kern voor de klassiekers. De 34-jarige Claeys komt over van Team Qhubeka en tekende voor één seizoen. De 31-jarige Petit verlaat TotalEnergie en onderschreef een contract voor twee seizoenen. "Ik heb niet lang moeten twijfelen over het al dan niet terugkeren bij de Intermarché-Wanty-Gobert-familie", zegt Claeys, die in 2016 al eens voor het team reed. "Ook al is de structuur heel wat veranderd sinds mijn passage bij het team, ik weet dat ik me er opnieuw heel goed in mijn sas zal voelen en de mogelijkheid zal krijgen om in mijn favoriete klassiekers en andere mooie Belgische wedstrijden uit te blinken." Voor de Fransman Petit wordt het zijn eerste avontuur bij een buitenlandse ploeg. "Ik voel me eindelijk klaar om na 11 seizoenen bij de profs de stap naar een buitenlands World Team te maken. Het is de bedoeling dat ik het overgrote deel van het seizoen aan de zijde van Alexander Kristoff zal koersen. Ik begin met enorm veel goesting om hem naar overwinningen te leiden", klinkt het. .
  11. 11 uur 43. Izagirre keert terug naar Movistar. Gorka Izagirre rijdt de komende 2 seizoenen voor Movistar, de ploeg waar hij ook al deel van uitmaakte tussen 2014 en 2017. De 34-jarige Izagirre verkaste daarna naar Bahrain-Merida en verdedigde de voorbije 2 seizoenen de kleuren van Astana. In zijn carrière won hij al 9 profkoersen, waaronder een rit in de Giro in 2017. In 2018 kroonde hij zich tot Spaans kampioen. Izagirre is voor Movistar de 5e aanwinst voor volgend seizoen. De Spaanse WorldTour-formatie trok eerder ook al de Duitser Max Kanter aan en de Spanjaarden Oscar Rodriguez, Alex Aranburu en Oier Lazkano. .
  12. 11 uur 41. Dombrowski ruilt UAE voor Astana. De Amerikaan Joe Dombrowski heeft een contract voor 2 seizoenen ondertekend bij het Kazachse Astana. Hij verlaat na 2 jaar UAE-Team Emirates. De 30-jarige Dombrowski telt 4 zeges op zijn erelijst. Zijn mooiste zege behaalde hij in mei toen de Amerikaan in de Giro de vierde etappe won, met aankomst bergop in Sestola. Twee dagen later moest hij na een val opgeven. In 2019 werd Dombrowski twaalfde in de Giro. De klimmer zal bij Astana in de grote rondes worden ingeschakeld om de kopmannen bij te staan. In kleinere rittenkoersen zal hij zijn eigen kans mogen gaan .
  13. 07-10-2021.
  14. 11 uur 14. Brunel ruilt Groupama-FDJ voor UAE. UAE Team Emirates blijft maar nieuwe renners inlijven. Van Pascal Ackermann, Joao Almeida, George Bennett, Felix Gross, Alvaro Hodeg en Marc Soler was al geweten dat ze naar de ploeg van Pogacar komen. Vandaag heeft UAE de Fransman Alexys Brunel voorgesteld als 7e nieuwkomer. De 22-jarige Brunel maakt de overstap van Groupama-FDJ en staat bekend als een hardrijder met een voorkeur voor het Vlaamse werk. Als neoprof won hij vorig jaar een waaieretappe in de Ster van Bessèges. Dit seizoen pakte hij brons op het Frans kampioenschap tijdrijden. "We denken dat Alexys een belangrijke rol kan vervullen in ons team. Vooral in de klassiekers en in tijdritten", zegt teammanager Matxin. "Alexys zal de kopmannen naar successen loodsen, maar krijgt ook zelf ruimte om te tonen wat hij in zijn mars heeft." .
  15. 04-10-2021.
  16. 12 uur 58. Aimé De Gendt, Kévin Van Melsen en Andrea Pasqualon verlengen bij Intermarché-Wanty-Gobert. Aimé De Gendt, Kévin Van Melsen en de Italiaan Andrea Pasqualon blijven de kleuren verdedigen van Intermarché-Wanty-Gobert. Het Belgische WorldTour-team maakte hun contractverlenging bekend. De 27-jarige De Gendt rijdt sinds 2018 voor het team. Hij won in 2019 de Antwerp Port Epic en haalde deze zomer het podium in de Brussels Cycling Classic (tweede) en de Druivenkoers (derde), twee races waarin Remco Evenepoel de beste was. De Gendt tekende bij tot eind 2023. Kévin Van Melsen (34) is al lid van de ploeg sinds 2009 (toen Willems Veranda's). De wegkapitein zette zijn krabbel onder een nieuw contract voor een jaar. De 33-jarige Pasqualon kwam bij Wanty in 2017. De Italiaanse sprinter schonk het team de voorbije vijf jaar zes overwinningen, waarbij zijn eindoverwinning in de Ronde van Luxemburg in 2018 de meest spraakmakende is. Pasqualon voegde daar in 2021 podiumplaatsen in Le Samyn en de Classique Paris-Chauny en recent ook een vierde plaats in Eschborn-Frankfurt aan toe. De Italiaan tekende net als Van Melsen voor een seizoen bij. .