olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 16 uur 12. Einde van de dag. De Amerikaanse en Argentijnse mannen volleyballen nog duchtig voort (te volgen op livestream 1), maar wij trekken er hier al een streep onder. Het werd een topdag voor België. Emma Plasschaert deed ons even dromen van een medaille in het zeilen, de Red Lions mogen al minstens om een medaille spelen en Nina Derwael veroverde de verhoopte gouden medaille op de brug. Een historische sportdag voor België! .
  2. 16 uur 07. Badminton: goud voor China. Een pluim voor Chen Yu Fei, die het goud in het badminton bij de vrouwen heeft gewonnen. Tai Tzu-Ying uit Taiwan brak pas in de 3e set, met 21-18. Morgen spelen de mannen de finale, een strijd tussen Chen Long en Viktor Axelsen. .
  3. 15 uur 45. Beachvolleybal: topduo schakelt Nederlanders uit. De Nederlanders Brouwer/Meeuwsen zullen niet beter doen dan hun bronzen medaille van Rio. Het Noorse duo Mol/Sørum, de favorieten voor het goud, waren met 2-0 te sterk in de 1/8e finales. Anders Mol speelde 5 jaar geleden nog voor Maaseik in de zaal, maar zet sindsdien alles op het beachvolleybal. .
  4. 15 uur 33. Hockey: België tegen India. India heeft Groot-Brittannië met 3-1 verslagen in de laatste kwartfinale van het hockey en dus weten de Red Lions wie ze dinsdag in de halve finale treffen. Het is nog niet duidelijk hoe laat België-India gespeeld wordt. In de andere halve finale speelt Duitsland tegen Australië. .
  5. 14 uur 54. Atletiek: Italiaan Jacobs is sprintkoning. Verrassing op de 100 meter: de in Amerika geboren Italiaan Lamont Jacobs schiet als een pijl uit een boog naar het goud, in 9"80. Ronkende namen als Fred Kerley (zilver) en Andre de Grasse (brons) moesten hun meerdere erkennen in Jacobs, die dus Usain Bolt opvolgt op de erelijst. .

  Hoofdpunten