Ga naar de inhoud

BEKIJK - Hommeles op het veld en in de tribune: incidenten ontsieren bekeravond in Knokke

 wo 6 december 2023 22:13
Hommeles zowel op als naast het veld.

Dat amateurclub Knokke in de 1/8e finales van de Croky Cup staat, had een reden tot feest moeten zijn aan de zee. Maar de bekeravond tegen OH Leuven kreeg een wrange nasmaak. Een opstootje tussen de lijnen en een bijkomende clash in de tribune wierpen een schaduw over de wedstrijd.

Veelzeggend: Knokke FC kon verlengingen uit de brand slepen in het Croky Cup-duel tegen OH Leuven, maar dat was niet hét gespreksonderwerp na affluiten van de reguliere speeltijd.

 

Wél het onnodige incident dat zich in het slot nog afspeelde in het Graaf Leopold Lippens Park.

 

Volgens OHL-spelers Maziz en Thorsteinsson ging het allemaal wat te traag bij spelhervattingen voor Knokke, waarop die eerste een verdediger van de thuisploeg - die wou inwerpen - een duw gaf.

 

De poppen gingen aan het dansen en beide ploegen gingen massaal in de clinch. "Wat is dit allemaal? Ze gaan hier gewoon op de vuist", verontwaardigde onze commentator Simon Bossuyt zich ook.

 

De scheidsrechter loste het op met drie gele kaarten en stuurde ook de beide betrokken trainers naar de tribune.

 

Maar daar ging de miserie gewoon voort. Enkele heethoofden gingen nadrukkelijk verhaal halen bij de Leuvense coach Garcia. Waarop zelfs de politie moest tussenkomen.

 

Een onnodige smet op de sportief verrassende wedstrijd.

Gerelateerd: