Gent viert de 0-1 tegen STVV.

KAA Gent stoot dankzij scorende Cuypers door tegen STVV na festival van gemiste kansen

wo 6 december 2023 22:22
0-1
  1. 39' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 06/12/23 - 20:32
39'
Hugo Cuypers
0 - 1
39'

KAA Gent heeft zich dankzij een doelpunt van Hugo Cuypers geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Op bezoek bij STVV versierde het voldoende kansen op een geruststellende voorsprong, maar vooral Tissoudali liet na om dat verlossende doelpunt te maken.

Doelpunten:

• 39': Cuypers 0-1

STVV - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een dominante periode van KAA Gent brak Hugo Cuypers dan toch de ban. Een goede voorzet van Fofana belandde bij de spits, die voor het eerst sinds eind oktober de weg naar de netten weer vond.

• Man van de Match: In een wedstrijd die bol stond van de gemiste kansen is de enige doelpuntenmaker de logische uitverkorene. Cuypers maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte met een erg belangrijk doelpunt, goed voor de kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup.

• Opvallend: De Buffalo's verlengen hun abonnement op de laatste 8 van de beker met nog een jaartje. In de laatste 20 jaargangen sneuvelde Gent slechts één keer voor de kwartfinales, in 2019 tegen Charleroi.

Cuypers opent de score, Koita treft de paal

Met STVV en KAA Gent stonden 2 ploegen in vorm tegenover elkaar in de achtste finale van de Croky Cup. Dat was zeker te zien aan het aantrekkelijke wedstrijdbegin.

Eerst waren het de bezoekers die vroeg op Coppens stuitten en ook binnen de eerste 5 minuten moest Roef al in actie komen op een schot van Koita.

Daarna nam Gent de wedstrijd meer en meer in handen tegen een sterk gewijzigde thuisploeg, die op overlevingsmodus moest door de versmachtende druk van de bezoekers.

Tissoudali, Samoise en Kums konden de 0-1 niet tegen de netten jagen, Hugo Cuypers deed dat wel. De Gent-spits bedankte voor het vertrouwen en zette zijn ploeg zo toch nog voor de rust op voorsprong.

Meteen daarna was het al bijna 0-2 na een prima kans voor Kums. STVV leek het helemaal kwijt te zijn, tot Aboubakary Koita zijn duivels nog maar eens ontbond.

Op een halve minuut tijd dwong hij eerst Roef tot een redding vanuit een scherpe hoek, waarna zijn volgende schot de doelman wel verschalkte. Alleen bracht de paal nog wel redding voor KAA Gent.

Geen gelijkmaker dus voor de rust na een verschroeiend slotoffensief van Koita en co. Kon STVV die goede lijn dan wel doortrekken na de koffie?

Festival van gemiste kansen aan beide kanten

Gent schoot het best uit de startblokken na de pauze, al was dat voor Tissoudali wel een valse start.

Tot 2 keer toe liet de spits een huizenhoge kans liggen op de geruststellende 0-2-voorsprong.

Eerst mocht hij helemaal alleen op Coppens afgaan, even later had hij een leeg doel voor zich na een snelle Gentse tegenaanval. Een matig schot en een slechte controle: geen 0-2.

Ook Cuypers en invaller Orban zorgden niet voor de verlossing, zo drong zich nog een prangende slotfase op.

Daarin kwam Barnes nog het dichtst bij een doelpunt voor STVV. Op een voorzet van Ogawa belandde zijn kopbal via de paal in het zijnet.

Maar vooral zijn volgende kans had er in gemoeten. De Truiense spits kwam ideaal vrij in de zestien en schoot dan van dichtbij wild over het doel van Roef.

Geen ultieme gelijkmaker, waardoor Gent met de schrik vrij kwam en zich de vele gemiste kansen niet hoefde te beklagen op weg naar de kwartfinale.

Coppens moest meer dan eens in actie komen vanavond.

Cuypers: "Maken het onszelf moeilijk", Coppens: "Tikkeltje geluk nodig"

• Hugo Cuypers (KAA Gent): "Het is heel fijn om nog eens matchwinnaar te zijn. Al was vanavond vooral de kwalificatie heel belangrijk. We maken het onszelf alleen wat moeilijker door die kansen in de tweede helft niet af te maken. De laatste weken zijn mijn statistieken minder, dus ik kan ermee leven dat ik eens niet start. Aan mij om te tonen dat ik klaar ben."

• Jo Coppens (STVV): "Gent had meer controle over de wedstrijd dan wij gewend zijn. Je weet dat je geen 5 open kansen gaat krijgen, dus je hebt dan dat tikkeltje geluk nodig dat zij wel hadden en wij niet bij die bal tegen de paal van Koita. Dat we voor de beker met een halve nieuwe basisploeg speelden, mag geen excuus zijn. Dat moeten we kunnen opvangen."

90+4'

EINDE: KAA Gent stoot door na festijn van gemiste kansen

Zowel Gent als Sint-Truiden lieten veel kansen liggen na de pauze, het had zowel 1-1 als 0-2 kunnen en misschien wel moeten staan. Al bij al is de overwinning van de Buffalo's wel verdiend te noemen. In balbezit was Gent de betere ploeg en had meer dan voldoende mogelijkheden op de 0-2, maar Tissoudali liet de huizenhoge kansen liggen.

90+1'

Er komen slechts 2 minuten toegevoegde tijd bij, dat is wel bizar weinig.

90'

Wat een misser van Barnes!

Het wil maar niet lukken voor de STVV-spitsen! Barnes wordt ideaal vrij gespeeld in de zestien door Yamamoto, maar trapt veel te wild over het doel van Roef. Dat moet toch altijd binnen de palen!

88'

Yamamoto schiet net naast!

Steuckers pakt uit met een prima actie op rechts en legt goed klaar voor Yamamoto. Vanop de rand van de box schiet die net naast de tweede paal! Bijna was daar de gelijkmaker nog, een ijsberende Vanhaezebrouck ziet het niet graag gebeuren.

85'

Sint-Truiden probeert wel om Gent achteruit te duwen, maar dat lukt niet echt.

Stef Wijnants op Radio 1
83'

STVV dwingt nu de ene na de andere corner af, gevaar leveren die niet echt op.

83'

Geel voor Watanabe

De eerste gele kaart van deze al bij al erg faire wedstrijd is pas laat voor Watanabe. Hij komt duidelijk te laat op het middenveld na een goede actie van Yamamoto.

79'

Barnes in het zijnet

De net ingevallen Barnes toont zich een eerste keer op een voorzet vanop de linkerkant. De kopbal van de spits landt in het zijnet.

78'

De licht geblesseerde Samoise gaat er ook af bij Gent, net als Kums. Hong en Fadiga komen in hun plaats.