OHL komt met de schrik vrij.

Net geen nieuwe knock-out! OH Leuven kruipt bij Knokke door het kleinste gaatje na strafschoppen

wo 6 december 2023 22:45
Knokke FC
einde (pen.)
12-14
  1. 26' - Doelpunt - Joren Dom (0 - 1)
  2. 36' - Geel - Ezechiel Banzuzi
  3. 45+4' - Doelpunt - Justin Pieters (1 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 06/12/23 - 20:02
26'
Joren Dom
0 - 1
Joren Dom
26'
45+4'
Justin Pieters
45+4'
1 - 1

Amateurclub Knokke heeft net naast een nieuwe stunt in de beker gegrepen. Tegen OH Leuven dwong het strafschoppen af. OHL trok met 2-4 aan het langste eind in de penaltyreeks.

Doelpunten:

• 24' Dom 0-1
  • 45+2' Pieters 1-1

Knokke - OHL in een notendop:

Sleutelmoment: Knokke is 120 minuten lang de betere ploeg, maar geeft het in de strafschoppen uit handen. Eerst trapt Jalloh flauw op Leysen, daarna knalt Addo wild over.

Man van de Match: Een mak en inspiratieloos OHL had vanavond heel wat moeite met de Knokse spits Jalloh, maar die vergeet zijn goede wedstrijd te belonen in de penaltyreeks.

Opvallend: Twee keer nam amateurclub Knokke het dit seizoen op tegen een eersteklasser, twee keer wist het strafschoppen uit de brand te slepen. En dat terwijl het in de eigen competitie maar niet wil lukken met 19 op 45.

Dromen van een nieuwe stunt

Iets meer dan een maand terug ontpopte Knokke zich tot dé surprise van deze bekercampagne met een overwinning tegen KV Mechelen. Toch was de honger bij de ambitieuze Knokkenaren nog niet gestild.

Met OHL kreeg het niet de gedroomde topclub voor zich, maar werd er stiekem wel gedroomd van een nieuwe stunt. En al snel zou blijken dat die droom niet onterecht was.

De thuisploeg voetbalde in de eerste helft de beste kansen bijeen en drukte een erg flauw OHL achteruit. Maar vlak voor het halfuur zou het klasseverschil dan toch komen bovendrijven.

Eén goeie actie volstond voor een Leuvens doelpunt, Dom legde de bal knap in de verste hoek.

OHL ontsnapt aan blamage

Een domper, maar de West-Vlamingen lieten zich zeker niet kisten door de achterstand. En op slag van rust zouden ze daar ook voor beloond worden. Pieters knikte een hoekschop in het verste zijnet, alles te herdoen aan zee.

Het vervolg van de partij zou een pak minder vermakelijk worden. Een bijzonder passief OHL speelt in de tweede helft helemaal niets meer klaar, ook Knokke kan Leysen niet meer echt bedreigen.

Als daarna ook de verlengingen een maat voor niets blijken, moet de bal op de stip. De uitgelezen kans voor Knokke om na Mechelen ook OHL te wippen en zo in de kwartfinale van de Beker te belanden.

Maar dan gaat het fout. Leuven toont zich het koelbloedigst, Jalloh en Addo beslechten de partij met 2 pijnlijke missers. OHL ontsnapt zo aan een blamage, maar zal in de volgende ronde toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Ewoud Pletinckx: "Het was met de hakken over de sloot vandaag"

Nils Pierre (Knokke): "We begonnen heel goed aan de wedstrijd en konden meteen op voorsprong komen, maar we laten die kansjes liggen. Uiteindelijk komen we wel verdiend terug en belanden we met strafschoppen in een loterij. Dan kan alles gebeuren. Het is jammer want we wilden geschiedenis schrijven, maar we mogen ook wel trots zijn."

Ewoud Pletinckx (OHL): "Het was met de hakken over de sloot vandaag. Dat we het uiteindelijk naar ons toe konden trekken, is een grote opluchting. We hadden moeite met het kunstgras, maar we toonden ook niet genoeg. Het moeilijkste was nochtans gebeurd, want we kwamen op voorsprong. Daarna gaven we te veel ruimte en hoekschoppen weg. En er slopen ook weer te veel technische foutjes in ons spel, we moeten eens 90 minuten lang kwaliteit kunnen brengen."