8. 85' - Doelpunt - Jeff Reine-Adelaide (0 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 05/12/23 - 20:02
85'
Jeff Reine-Adelaide
0 - 1
85'

Meer miserie bij KV Kortrijk. Na een flauwe reeks in de competitie liggen Glen De Boeck en co nu ook uit de Beker van België. Reine-Adélaïde bezorgde RWDM diep in het slot een gevleide zege, waardoor de Brusselaars als eerste zeker zijn van een plekje in de kwartfinale.

KV Kortrijk - RWDM kort samengevat:

• Sleutelmoment: KV Kortrijk laat een paar grote kansen liggen om op voorsprong te komen. Aan de overkant heeft Reine-Adélaïde aan één poging genoeg om RWDM wél naar de kwartfinales te trappen.

• Man van de Match: Niemand blonk echt uit in het Guldensporenstadion, maar RWDM-doelman Hubert, voor het eerst dit seizoen tussen de palen, had met enkele knappe reddingen toch een groot aandeel in de kwalificatie van de Brusselaars.

• Statistiek: Voor het eerst sinds 1993-1994 speelt RWDM nog eens de kwartfinales van de Beker van België. Het verloor toen pas in de halve finales van streekgenoot Anderlecht, de latere bekerwinnaar.

Kortrijk morst, RWDM is wél efficiënt

In het kille Guldensporenstadion wist RWDM in het begin niet van welk hout pijlen maken. Kortrijk domineerde, maar vergat dat overwicht om te zetten in doelpunten. Zo ging een kopbal van El Idrissy maar net naast.

Daarna was het lang wachten op echt doelgevaar voor rust. Pas na 40 flauwe minuten kwam Henen dichtbij de openingstreffer. Hij krulde heerlijk richting kruising, maar daar vloog ook Hubert.

Ook na de rust waren de beste kansen voor de thuisploeg, De ingevallen sterkhouders Kadri en Ojo hadden hun vizier allebei op de bank laten liggen.

RWDM kwam pas vijf minuten voor tijd een eerste keer echt in de buurt van Vandenberghe. Meteen was het raak. Reine-Adélaïde werkte kurkdroog af na knap voorbereidend werk van Dailly.

Niet veel later kon Gueye het helemaal afmaken voor de bezoekers. Hij kwam oog-in-oog met Vandenberghe en nu trok de doelman van KVK wel aan het langste eind.

Een slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet meer en zo incasseert KV Kortrijk nog maar eens een mokerslag. RWDM mag zich dan weer gaan opmaken voor zijn eerste kwartfinale sinds 1994.

• Glen De Boeck: "Dit is een wedstrijd die je altijd moet winnen. We hebben 70% balbezit en drukken de tegenstander constant naar het eigen doel. Maar dat is het verhaal van Kortrijk dit seizoen. Het is pijnlijk en erg voor de jongens. Dit is het voetbal dat ik wil zien, maar als je geen goal kan maken, dan houdt het op. Mijn team doet wat ik vraag en we spelen hoe ik wil spelen en dan is het net frustrerend dat we niet kunnen scoren. RWDM heeft niet meegedaan vandaag, meer dan wat individuele fouten kan ik mijn jonge jongens niet verwijten. Ik heb nog eventjes met de fans gesproken omdat ik het niet kan verdragen dat ze zich tegen de club keren. Als niet iedereen in dezelfde richting kijkt - spelers, bestuur, supporters - gaat het niet lukken."

RWDM heeft vandaag niet meegedaan.

Glen De Boeck

90+4'

RWDM naar de kwartfinales!

Het zit erop in het Guldensporenstadion. RWDM is de eerste kwartfinalist in de Croky Cup na een allesbehalve goede wedstrijd tegen KV Kortrijk. Reine-Adélaïde maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

90+2'

Wat een opdoffer voor KV Kortrijk, al is de competitie wellicht belangrijker.

Johan De Caluwé op Radio 1
90+1'

Eindelijk een antwoord van Kortrijk, maar Davies krijgt de bal niet in doel van dichtbij.

90'

De toegevoegde tijd is begonnen in Kortrijk. We spelen nog 4 minuten.

88'

Wat zit er nog in de tank van de thuisploeg?

87'

Gueye maakt het niet af

RWDM krijgt nog een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen. Oog-in-oog met Vandenberghe laat Gueye de 0-2 liggen.

87'
84'

Als RWDM het haalt, is dit een zeer gevleide zege.

83'
81'

RWDM zowaar op voorsprong!

We hebben er lang moeten op wachten, maar er is dan toch gescoord in Kortrijk. Het is Reine-Adélaïde die de 0-1 onhoudbaar op het bord knalt na goed voorbereidend werk van invaller Dailly.

80'

Invaller Sanchez (RWDM) gaat neer in de zestien. Een penalty krijgt hij niet van scheidsrechter De Cremer, wel een hoekschop. Die levert niets op.