120+1'
Luis Hartwig
120+1'
3 - 1

Het zijn barre weken in Genk. In de competitie loopt het stroef, in Europa is het zo goed als uitgeteld en nu is het ook uitgeschakeld in de Croky Cup. Het moest vanavond twee doelpunten incasseren in de verlengingen tegen KV Oostende en kreeg zo een nieuwe dreun toegekend van de voorlaatste in de tweede klasse.

Doelpunten

• 1-0: Basila 65'
  • 1-1 El Hadj 68'
  • 2-1 D'Haese 112'
  • 3-1 Hartwig 122'

Genk domineert, maar krijgt weinig in de plaats

Genk ging vanavond op bezoek bij Oostende, waar de ploeg van Stijn Vreven het momenteel erg moeilijk heeft in de Challenger Pro League en amper twee punten boven de degradatiezone zweeft.

Dat kwaliteitsverschil was ook meteen duidelijk in het openingskwartier van de wedstrijd. Genk monopoliseerde de bal en versierde snel heel wat kansen. Luca Oyen was er twee keer dicht bij, maar doelman Gabriël stond goed op te letten en hield zijn ploeg meermaals recht.

Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld en moest Genk het initiatief wat overlaten aan de thuisploeg. Dankzij een prima schot van Henderson kwamen de Kustboys ei zo na op voorsprong, maar zijn schot spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Na de pauze bleef Genk de betere ploeg, maar was het wel Oostende dat op voorsprong kwam nadat Basila kon profiteren van een rommelige fase in de Genkse zestien.

Maar enkele minuten later bracht Anouar Ait El Hadj de bezoekers weer langszij. De ban leek gebroken, maar doelpunten vielen er toch niet meer dankzij een gedisciplineerd Oostende.

Oostende verrast vriend en vijand en klopt Genk.

Verlengingen zorgen voor extase in Oostende

Genk deed in het extra halfuur wat het al quasi de hele wedstrijd deed: druk zetten, combineren en dreigen. Maar scoren bleek ook vanavond weer o zo moeilijk.

Wanneer het thuispubliek zich zo stilaan leek op te maken voor strafschoppen, viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht.

En het was zowaar de thuisploeg die op voorsprong kwam. Robbie D'Haese werd goed aangespeeld en zag hoe Van Crombrugge geen al te beste reactie in huis had op zijn schot.

Met nog tien minuten te gaan was het alle hens aan dek bij Genk, maar het was opnieuw de uitploeg die kon scoren. In de absolute slotfase gooide Hartwig de boeken onverbiddelijk toe. De Duitser profiteerde op de tegenaanval en maakte er 3-1 van.

Met Genk verdwijnt een favoriet voor de beker zo al in de achtste finales van het strijdtoneel. Oostende fleurt zijn moeilijke maanden op met een geweldige thuiszege en bekert verder.

"Misschien een duwtje in de rug voor een eventuele overnemer"

Cedrik Van Daele (Oostende): "Dit had niemand verwacht, maar de beker is de beker. Alles kan. Genk is een van beste ploegen van het land, maar als je met het hele team samenwerkt dan is zo'n resultaat mogelijk. We moeten deze flow nu doortrekken naar de competitie."

Stijn Vreven (trainer Oostende): "Met de situatie waar we als club momenteel in zitten, is dit een geweldig resultaat. De spelers hebben het plan perfect uitgevoerd. We schakelen Genk uit en gaan naar de kwartfinales. Misschien geeft dit wel een duwtje in de rug aan een eventuele overnemer van de club."

120+2'
120+1'
120'
119'

EINDE: 3-1

De verrassing is een feit! Tweedeklasser Oostende gaat in de verlengingen over Genk en wipt een favoriet zo al in de achtste finales uit het toernooi! Opdoffer van jewelste voor Vrancken en co.

119'

We zitten in de allerlaatste minuut. Veel frustratie bij Genk, dit komt duidelijk hard aan.

117'
115'

Daar hadden ze bij Genk toch niet op gerekend. Al in de achtste finales uitgeschakeld.

Geert Heremans op Radio 1
114'
114'

GOAL: 3-1!

Maar die extra minuten zijn overbodig want de pas ingekomen Hartwig legt de beslissing vast! De Duitser mept Genk tegen de mat met de 3-1!

113'

7 minuten toegevoegde tijd

7(!) minuten komen erbij in Oostende. Dat is niet naar de zin van de thuisfans. Zo heeft Genk nog wel wat tijd om iets te forceren.

113'
113'

Doelpuntenmaker D'Haese moet noodgedwongen worden gewisseld.

111'

Het spel ligt nog even stil door een blessurebehandeling bij de thuisploeg. Genk zal moeten hopen op een mirakel als ze nog iets willen forceren vanavond.

108'

Is de veer gebroken of kan Genk zich toch nog eens opladen? Ze hebben nog zo'n vier minuten.

106'
104'

Goal: 2-1!

Het stadion ontploft na een foutje van Hendrik Van Crombrugge! Robbie D'Haese ziet hoe zijn poging onder het lichaam van de doelman rolt! Dat ziet er niet goed uit voor Genk, met nog een paar minuten te gaan!