Ga naar de inhoud

In amper 4 dagen tijd trekt Standard 2 keer naar Anderlecht: "Het voelt als een Europese week"

 wo 6 december 2023 17:03

Morgen voor de beker, zondag in de competitie: Anderlecht maakt zich op voor een tweeluik tegen Standard. De vorige Clasico verloor paars-wit nadat het een 0-2-voorsprong in tien minuten uit handen had gegeven, maar een ezel stoot zich geen twee - of in deze context zelfs drie - keer aan dezelfde steen, toch?. "Er heersen revanchegevoelens, ja. Maar vooral tegenover onszelf", vertelde Brian Riemer.

Twee Clasico's in amper vier dagen tijd.

 

Anderlecht ontvangt Standard donderdag voor de 1/8e finales van de Croky Cup en zondag voor een competitieduel.

 

"Een speciale situatie die nog niet veel voorgekomen is", vertelt Anderlecht-coach Brian Riemer op de persconferentie daags voor het bekerduel. "Het lijkt wat op een Europese week, eigenlijk." 

 

"Het maakt het alvast wat gemakkelijker voor mij. Normaal moet ik tussen twee wedstrijden nog heel wat extra beelden bekijken van onze nieuwe tegenstander, maar dat zal nu minder zijn, hé", knipoogde de duidelijk ontspannen trainer van Anderlecht.

We speelden er onze beste eerste helft, maar ook onze slechtste tien minuten.

Brian Riemer

Anderhalve maand geleden ging het voor Anderlecht helemaal mis op Sclessin. De ploeg van Brian Riemer zag zijn tegenstander in amper 10 minuten tijd een achterstand van 0-2 naar 3-2 ombuigen.


"Of er revanchegevoelens heersen? Ja, maar dan vooral tegenover onszelf. In die wedstrijd hebben we onszelf écht teleurgesteld. We speelden er misschien wel onze beste eerste helft, maar ook onze slechtste tien minuten. Nu moeten we bewijzen dat we beter kunnen doen dan toen."

 

Dat Anderlecht Standard twee keer in eigen huis mag bekampen, lijkt alvast geen nadeel te zijn. Zeker door de veelbesproken uitreputatie van zijn tegenstander.

 

"Bij de grote clubs is thuis spelen altijd beter dan op verplaatsing. Dat is bij ons en voor bijvoorbeeld Club Brugge ook het geval, hoor. Ons stadion is weer uitverkocht, daar hopen wij alvast zelf voordeel uit te halen."

De ontgoocheling bij Anderlecht na het verloren duel tegen Standard was groot.

Mét Dupé, zonder Hazard

Zonder al te veel in zijn kaarten te laten kijken, gaf Riemer voor het bekerduel van morgen alvast een kleine inkijk in de vormgeving van zijn ploeg.

 

Zo zal Thorgan Hazard - die nog steeds sukkelt met een blessure aan zijn knie - er nog niet bij zijn tijdens de eerste confrontatie tegen de Rouches.

 

"Het is en blijft een onschuldig probleem bij Thorgan, maar hij heeft nog te veel pijn om al te spelen. Hij is fit en kan al lopen, maar op een bal trappen lukt nog niet. En dat is toch niet onbelangrijk, hé", klonk het met een kleine glimlach.

 

Dit weekend dan maar? "We wachten het moment af wanneer zijn pijn draaglijk is en hij opnieuw voluit kan gaan. Vandaag voelde hij zich alvast weer beter, maar ik wil nog geen datum op zijn comeback pinnen."

Hij pakt de situatie met Schmeichel zeer professioneel aan.

Brian Riemer over Dupé

Tussen de palen keert er wel een oude bekende terug. Voor het bekerduel zal - zoals vooraf besproken - Maxime Dupé zijn plaats in de goal opnieuw claimen.

 

"Hij staat er omdat hij dat verdient", legt Riemer uit. "Hij doet het goed op training en pakt de situatie met Schmeichel zeer professioneel aan. Ik kijk ernaar uit om hem weer in actie te zien."

 

Maar op een verlengd verblijf onder de lat lijkt de Fransman niet meteen te moeten hopen.

 

"Kijk, ik zou hier graag succesvol zijn en jarenlang een job hebben. Dat is waarom ik elke week de beste ploeg op het veld heb gezet, en dat ook zal blijven doen", klonk het bij de coach.

Gerelateerd: