Janssen scoort de 1-1 vanaf de stip.

Antwerp wint meeslepend bekerduel met 5 goals van OH Leuven, ondanks gebibber in slotfase

wo 24 januari 2024 21:50
  1. 3' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 0)
  2. 9' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (1 - 1)
  3. 19' - Doelpunt - Vincent Janssen (1 - 2)
  1. 51' - Geel - Vincent Janssen
  2. 55' - Doelpunt - Zeno Van Den Bosch (1 - 3)
  10. 75' - Geel - Jurgen Ekkelenkamp
  11. 81' - Doelpunt - Mathieu Maertens (2 - 3)
  12. 83' - Verv. George Ilenikhena door Gyrano Kerk
  13. 90+2' - Geel - Raz Shlomo
  14. 90+4' - Geel 2 - Vincent Janssen
  15. 90+5' - Verv. Jacob Ondrejka door Kobe Corbanie
Croky Cup - speeldag 1 - 24/01/24 - 20:32
3'
Youssef Maziz
3'
1 - 0
9'
Vincent Janssen
1 - 1
9'
19'
1 - 2
19'
55'
Zeno Van Den Bosch
1 - 3
55'
81'
Mathieu Maertens
81'
2 - 3

Een heerlijk bekerduel met Antwerp als winnaar. In een doelpuntenrijke wedstrijd verkocht OH Leuven zijn huid bijzonder duur aan de titelverdediger. Maziz opende vroeg de score voor de thuisploeg, maar Janssen counterde snel met twee goals. Van Den Bosch bezorgde Antwerp - zonder Vermeeren - een dubbele bonus. Al zorgden de 2-3 én rood van Janssen toch nog voor wat spanning.

Antwerp - OHL in een notendop:

Man van de match: Vincent Janssen floreert in zijn nieuwe rol als schaduwspits en spelverdeler. De Antwerpse aanvaller was alomtegenwoordig in balbezit en verzilverde die uitstekende prestatie ook nog eens met twee doelpunten. In het slot pakte hij nog een tweede gele kaart, maar zijn invloed was vandaag te groot om die de doorslag te laten geven.

Opvallend: De wedstrijd werd vooraf overschaduwd door de nakende transfer van Arthur Vermeeren. Om geen risico's meer te nemen, werd de jonge Rode Duivel ultiem nog uit de selectie geschrapt. Toch mocht hij als interim-materiaalman - jawel - op de bank plaatsnemen.

Stand van zaken: Antwerp stoot door naar de halve finale en treft daar tweedeklasser KV Oostende. Zieltogend naast het veld, maar voorlopig op dreef tussen de lijnen.

Geen tijd om te rouwen over de nakende transfer van Arthur Vermeeren.

Na drie minuten in de kwartfinale van de Croky Cup werd Antwerp al met de neus op de feiten gedrukt door OHL. Alsof ook Muja aan het dromen was over de Madrileense zon, speelde hij zijn eerste bal kinderlijk kwijt. Maziz profiteerde en krulde het openingsdoelpunt over doelman Senne Lammens heen.

Eerst de feestweek van de Gouden Schoen, daarna de week van Vermeeren ... Is het de laatste tijd allemaal wat te veel geweest voor The Great Old?

Neen, hoor. Er zijn nog zekerheden in de ploeg van Mark van Bommel, zijnde:  Vincent Janssen.

In zijn nieuwe rol als spelverdeler/spits vult hij de ruimte tussen de verdediging en het middenveld van zijn tegenstander vernuftig in. Na zeven minuten kreeg hij een cadeautje vanaf de penaltystip en nog eens een zevental minuten later zorgde hij met een loepzuiver afstandsschot voor de totale ommekeer: 1-2.

Antwerp bleef daarna - op enkele Leuvense stuiptrekkingen na - baas over de bal en leek de thuisploeg net na de rust helemaal monddood te maken. Na een misverstand tussen doelman Leysen en verdediger Pletinckx mocht Zeno Van Den Bosch een nieuw cadeautje uitpakken.

The Great Old leek zo te freewhielen naar de halve finale, maar door een ferm slotoffensief van de thuisploeg, een bijbehorende goal van invaller Mathieu Maertens en een ultieme rode kaart van Janssen was het in het slot toch nog even bibberen en beven voor de bezoekers.

Bij het bevrijdende laatste fluitsignaal slaakte ook materiaalman Vermeeren een diepe zucht van opluchting, in alle rust kon hij zo afscheid nemen van de club die hem grootgebracht heeft.

Lees of bekijk alle reacties:

Zeno Van Den Bosch: "Het was drie jaar geleden dat ik nog eens gescoord had, een heel mooi gevoel. We slikten wel zelf een snelle goal, maar we speelden daarna goed in de eerste helft. Ook na de rust begonnen we scherp en was ik goed gevolgd een hoekschop (lacht). Daarna laten we ze wel weer in de wedstrijd komen, maar dat was vooral hun verdienste. Ze hebben het ons nog moeilijk gemaakt. Nu moeten we drie punten pakken tegen Oostende, want we mogen ze zeker niet onderschatten."

Mandela Keita: "Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Leuven pakte uit met een goede prestatie, maar wij hebben ons als team kunnen bewijzen. We hebben echt alles gegeven. En nu Oostende, iedereen heeft gezien wat ze in de vorige ronde hebben gedaan, dus we mogen hen absoluut niet onderschatten."

Over transfer Arthur Vermeeren: "Hopelijk blijft hij nog, hé", knipoogt Keita. "Neen, neen. Ik gun hem die transfer van harte en ga hem zeker missen. Hij verdient het echt om die stap te zetten na alles wat hij op zijn jonge leeftijd al heeft bewezen."

Siebe Schrijvers: "Ik blijf met een dubbel gevoel achter. We komen snel voor, maar slikken een domme goal waardoor ze weer in de wedstrijd komen. Daarna gingen we nog eens in de fout. Ik ben wel blij dat we de juiste mentaliteit getoond hebben en ze het nog flink lastig hebben gemaakt. Elke supporter geloofde nog in een gelijkspel. En wij op de bank en het veld ook, dat zag je wel aan ons spel, denk ik. Die mentaliteit moeten we meepakken."

22:31

EINDE: 2-3

Het was in het slot nog even nagelbijten voor Antwerp, maar The Great Old stoot na een goede partij door naar de halve finale van de Croky Cup tegen KV Oostende. Leuven kan zich optrekken aan zijn weerbare houding, om zich ook in de competitie opnieuw te bewijzen.

90+9' tweede helft
90+5'

Maziz mikt de vrije trap van de laatste hoop in de muur. Over and out voor OHL?

90+5'
90+4'
90+2'

Bijna penalty Leuven

Van held naar antiheld? Janssen schoffelt een Leuvenaar te driest omver op de rand van de grote rechthoek. De Nederlandse spits - die al twee keer scoorde - krijgt rood en geeft nog een vrije trap op een bijzonder gevaarlijke plaats af.

90+2'
89'

Het slotoffensief van OHL doet Antwerp toch nog bibberen en beven. Na een ingestudeerd nummertje op hoekschop hakt Schingtienne het leer richting de goal. Senne Lammens staat pal.

88'

Van Bommel loopt het veld op met veel misbaar en ontvangt geel. Dat toont toch aan dat ze bij Antwerp opeens zenuwachtig zijn.

Peter Vandenbempt op Radio 1
84'

Daar is Mathieu Maertens opnieuw. De invaller heeft het vertrouwen te pakken en knalt vanaf de rand van de grote rechthoek naar doel, maar deze keer sterft zijn kanonskogel in de armen van Lammens. Antwerp slaakt een zucht van opluchting.

83'
82'
80'

Doelpunt OHL: 2-3

Mathieu Martens doet waarvoor hij op het veld gebracht werd: scoren. De kapitein van OH Leuven ontvangt een overgewaaide voorzet en krult het leer loepzuiver - vanuit een erg scherpe hoek - in het zijnetje. We hebben weer een wedstrijd.