BEKIJK: Jan Vertonghen roept zijn ploegmaats tot de orde op Standard: "Kalmeer, we hebben nog niks!"

do 23 november 2023 16:16
Jan Vertonghen
Jan Vertonghen in de kleedkamers van Sclessin.

Voelde Jan Vertonghen de bui al hangen? Na een 0-2-voorsprong op Standard maakt de ervaren Anderlecht-verdediger zich even boos op zijn ploegmaats. "Kalmeer en word niet overenthousiast. We hebben nog niks", riep hij. Profetische woorden: Anderlecht ging in de tweede helft kopje-onder en verloor met 3-2.

In de jongste aflevering van het Play Sports-programma Mauve krijgt u een scène in de kleedkamer van Anderlecht te zien tijdens de topper op het veld van Standard.

Na een puike eerste helft gaan de bezoekers rusten met een 0-2-voorsprong. Jan Vertonghen vindt dat zijn ploegmaats te zelfzeker zijn.

"Kalmeer, ga zitten", roept de aanvoerder. "Word niet overenthousiast, we hebben nog niks."

Coach Brian Riemer treedt Vertonghen bij en voorspelt dat Standard met vuur zal spuwen na de pauze.

Wat ook klopt. De thuisploeg scoort 3 keer in 10 minuten en zet de overenthousiaste Anderlecht-spelers met de voeten op de grond.