Ga naar de inhoud

Van de garage naar het veld: ambitieus Knokke verdedigt tegen OHL de eer van de amateurclubs in de Beker

 wo 6 december 2023 07:26
" "
Rechts Knokke-coach Jannes Tant.

Knokke is vanavond de vertegenwoordiger van alle Belgische amateurclubs in het voetbal. De badstad ontvangt eersteklasser OHL in de Beker van België en beseft dat het moeilijk wordt om haar sprookje een vervolg te geven. "Maar als je nu doorstoot, tref je een absolute topploeg. Dat is toch ons grote doel", klinkt het vastberaden.

Na het sprookje tegen KV Mechelen is Knokke FC de enige overgebleven amateurclub in de Croky Cup.

 

Aan zee kijken ze reikhalzend uit naar de komst van eersteklasser OH Leuven, al is er ook een vleugje realisme te bespeuren. De kleedkamer wikt en weegt zijn kansen al even af.

 

"Als je eerlijk bent, moet je zeggen dat je geen kans maakt", zegt Ruben Vanraefelghem. Hij is garagist die van 6 uur 's ochtends het klokje rond aan auto's sleutelt.

 

"Ik denk niet dat veel mensen dat doen, maar het is een automatisme. Ik val pas stil als ik niets meer doe na het werk." Vanavond volgt een clash op het hoogste niveau. 

 

"Leuven is een eersteklasser, we zijn de underdog, maar we gaan ons vel zeer duur verkopen", zegt hij ambitieus. "Als je nu doorgaat, kun je bijna niet anders dan een absolute topploeg treffen. Dat is toch ons doel."

We gaan ons eigen spel blijven spelen tegen Leuven.

Coach Knokke

In tien jaar tijd is Knokke van eerste provinciale naar eerste nationale geklommen. Dat met respect voor de huisstijl op het veld.

 

"We gaan ons eigen spel blijven spelen tegen Leuven. Dat betekent hard blijven werken voor elkaar", pepert trainer Jannes Tant zijn spelers in. "Tegen Mechelen gaf niemand ons een kans, maar speelden we een geweldige wedstrijd. Als alles een beetje meezit, kan alles."


De VIP-loge zal goed vol zitten vanavond - net als de tribunes - voor de belangrijkste match van het jaar. Al is dat niet altijd het geval in de badstad. 

 

"Het is logisch dat Knokke nooit 5.000 supporters zal kunnen lokken zoals traditieclubs Aalst en Lokeren", deelt Kristof Arys, sportief directeur. 

 

Een helse sfeer of niet: op het veld zal het moeten gebeuren voor de amateurclub.

Gerelateerd: