Ga naar de inhoud
Cercle Brugge verovert 3 punten tegen Antwerp.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9
AntwerpCercle Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bert Put
stadion
Bosuilstadion
toeschouwers
9925

Cercle Brugge klimt naar vierde plaats na zege tegen radeloos Antwerp en mag luidop dromen van Europa

 zo 12 mei 2024 20:27
 1. 33' - Doelpunt - Félix Lemaréchal (0 - 1)
 2. 44' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 2)
 1. 56' - Verv. Chidera Ejuke door Victor Udoh
 2. 56' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Mahamadou Doumbia
 3. 57' - Verv. Jacob Ondrejka door George Ilenikhena
 4. 73' - Verv. Félix Lemaréchal door Boris Popovic
 5. 73' - Verv. Hugo Siquet door Kazeem Olaigbe
 6. 74' - Geel - Boris Popovic
 7. 76' - Geel - Felipe Augusto
 8. 78' - Verv. Ritchie De Laet door Mandela Keita
 9. 79' - Doelpunt - Gyrano Kerk (1 - 2)
 10. 86' - Verv. Thibo Somers door Senna Miangue
 11. 90+3' - Verv. Kevin Denkey door Abdoul Kader Ouattara
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 12/05/24 - 18:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
33'
Félix Lemaréchal
0 - 1
Félix Lemaréchal
33'
44'
Kevin Denkey
0 - 2
Kevin Denkey
44'
79'
Gyrano Kerk
79'
Gyrano Kerk
1 - 2

Het droomseizoen van Cercle Brugge wordt alleen maar straffer. Na een zege op Antwerp staat de Vereniging zowaar vierde en is het minstens zeker van Europese barrages. Uitblinkers Lemaréchal en Denkey bezorgden de bezoekers een dubbele bonus voor rust. Een late aansluitingstreffer van Kerk volstond niet om de vrije val van de radeloze Great Old te stoppen.

Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: Vlak voor rust gaat Bataille pijnlijk de mist in op een hoge bal. Door zijn gemiste interceptie kan topschutter Denkey de 0-2 binnenleggen, Antwerp komt die klap finaal niet meer teboven op het scorebord.
 • Man van de match: In het oorlogvoetbal van Cercle Brugge is Lemaréchal de ultieme strateeg. De middenvelder zorgt aanvallend voor het nodige technische vernuft en is niet vies van het vuile werk. Met zijn openingsdoelpunt brak hij de wedstrijd open voor zijn ploeg.
 • Opvallend: De Antwerp-fans laten hun helden niet vallen. Tijdens de kansloze tweede helft ging de Bosuil vol achter de ploeg staan, waardoor er toch nog spanning in de wedstrijd kwam. Door het enthousiasme van het publiek komt Antwerp opnieuw in de wedstrijd.

Dodelijk efficiënt Cercle bezorgt Antwerp fikse kater

Antwerp moest in eigen huis tegen Cercle Brugge reageren na de verloren bekerfinale, maar moest dat wel doen zonder geschorste talisman Vincent Janssen. Van Bommel verraste eveneens en zette Mandela Keita op de bank.

 

Op het veld begon de Great Old voortvarend. Kerk mikte spectaculair in het zijnet, Ejuke liet een grote kans onbenut. Diezelfde Ejuke bleef de meest bedrijvige, maar grote kansen kreeg Antwerp in het vervolg van de eerste helft niet.

Cercle pakte het daarentegen aan zoals alleen Cercle dat kan. Door te knokken voor elke bal kwam de Vereniging steeds meer in de wedstrijd en bij de eerste kans was het meteen raak. Lemaréchal kwam met wat geluk alleen voor Lammens, zijn gekruiste schot was uitstekend geplaatst.

 

Niet veel later ging het van kwaad naar erger voor Antwerp.

 

Bataille ging op verschrikkelijke wijze de mist in op een lange bal van Daland. Denkey ging met het leer aan de haal en haalde na een sprint van 50 meter de trekker genadeloos over: 0-2 bij de rust.

Bosuil blaast nieuw leven in Great Old

Antwerp was duidelijk aangeslagen door de dubbele tegenslag en kwam zonder moed uit de kleedkamer. Cercle liet het allemaal begaan, wat 25 dramatische minuten voetbal opleverde.

 

Tot de Bosuil in leven schoot.

Het Antwerpse publiek zette de kelen volledig open en stuwde hun ploeg naar voren. Gedragen door het enthousiasme en met een flinke portie geluk lukte Kerk ook de aansluitingstreffer. De Nederlander kreeg een bal pardoes voor zijn voeten en legde simpel binnen langs Warleson.

 

Wat volgde was nog een knotsgek kwartier. Alderweireld pakte uit met een knappe dribbel en goed schot, ook Doumbia en Kerk stelden Warleson nog op de proef.

Aan de overkant tekende Denkey voor de misser van het weekend.

 

Lammens liet een ongevaarlijk schot van Olaigbe door zijn handen glippen, waarna de bal tegen de paal landde. In de herneming was het voor Denkey moeilijker om te missen dan om te scoren, maar toch slaagde de topschutter erin de bal over doel te krijgen. Onverklaarbaar.

 

Antwerp kwam uiteindelijk niet meer langszij en blijft zo achter met 3 op 24 in de play-offs. Cercle springt over Genk naar de 4e plaats en is al zeker van minstens de Europese barragewedstrijd tegen Gent.

Antwerpse reacties na de nederlaag:

 • Toby Alderweireld: "Qua fans zijn we de nummer 1 in België, het is fantastisch hoe ze ons blijven steunen. In deze periode zitten we in de hoek waar de klappen vallen, de twee tegendoelpunten zijn onnodig. Mentaal hadden we het eerst moeilijk, maar dan hebben we toch onze rug kunnen rechten. Op het einde hadden we nog 2-2 en zelfs 3-2 kunnen maken. Elke keer ik naar voren ga, probeer ik iets te doen. Vandaag kon ik een beetje het verschil maken, helaas was het niet genoeg. We moeten nog twee keer voluit gaan, dat zijn we verplicht aan iedereen. Het publiek doet zo omdat ze weten dat we hard werken. Het is eigen aan voetbal en eigen aan het leven dat het niet altijd loopt zoals je wil."
 • Mark Van Bommel: "We krijgen weer goals tegen op ongelukkige momenten. We komen er een aantal keer goed doorheen en krijgen kansen, maar scoren niet. We kunnen wel heel lang over de wedstrijd praten, maar als je zulke fans hebt schaam ik me een beetje over hoe we spelen. Het is weergaloos wat zij doen, we staan 0-2 achter en bijna zorgen zij er helemaal alleen voor dat we de wedstrijd nog winnen. We zitten in een fase waarin heel weinig lukt, dat ligt aan onszelf. Dan zit het ook nog tegen, we verloren de bekerfinale en drie dagen later heb je dan terug zulke fans. Potverdorie jongens, dat heb ik nog nooit gezien. We hebben hoogtepunten meegemaakt en zitten nu qua resultaat ongeveer aan het dieptepunt. De fans schreeuwden ons vorig jaar naar de overwinning, dankzij hun pakten we de prijzen. Maar dat ze er ook in deze tijden staan is Antwerp, dat maak je nergens anders mee. Na enkele verliezen na elkaar is het moeilijk voetballen, als het dan even niet lukt, is het een dominoeffect. Dan moet je heel sterk en balvast zijn, dat is moeilijk. Als we gelijkmaken, winnen we nog. Daar ben ik zeker van."

Fase per fase

90+9'

Einde: Cercle zet grote stap richting Europa

Het is voorbij. Antwerp schoot veel te laat wakker en kon de dubbele achterstand niet meer gedaan maken. Cercle bibberde op het einde nog even, maar overleefde uiteindelijk zonder al te veel problemen. De Vereniging is zo zeker van op zijn minst de Europese barragewedstrijd.

90+9' tweede helft
90+7'

Ultieme terugkeer Keita

Doumbia en Yusuf lopen elkaar in de weg en zo kan Van der Bruggen Ouattara alleen op doel afstormen. De invaller heeft echter veel te veel tijd nodig, waardoor Keita alsnog kan terugkomen. Geweldig gedaan wel van het Antwerpse talent.

90+5'

Abu Francis komt na een uitgerekte counter nog tot een schot, dat komt ergens in de tweede ring van de tribunes terecht. Antwerp moet blijven oppassen.

90+3'
90+3'

Warleson houdt Cercle overeind

Alderweireld en Ilenikhena maken vooraan oorlog, zo komt de bal voor de voeten van Kerk. Die twijfelt niet en haalt vol uit, Warleson brengt redding met zijn vuisten. Er is ook gefloten voor buitenspel van Alderweireld, maar dat zou nipt geweest zijn.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Enorme misser Denkey

Bijna gaat het licht opnieuw uit bij Antwerp. Olaigbe levert een matig schot af, maar Lammens laat de bal schieten. Het leer komt zo tegen de paal terecht, waarna Denkey de rebound vanop enkele meters maar moet binnenwandelen. Dat lukt de spits evenwel niet, hij trapt erg ver over. Ongelofelijk voor de topschutter.

88'

Na een flauwe tweede helft zit er opnieuw vuur in de wedstrijd.

Bert Sterckx op Radio 1
87'

Doumbia op Warleson

Doumbia neemt een vrije trap voor zijn rekening en trapt die centraal maar hard. Warleson is er wel heel gerust in en lost het schot nog bijna.

86'
wissel
86'

Muslic voelt dat zijn ploeg afziet en gooit met Miangue een defensieve kracht in de strijd. De wedstrijd van gehavende kapitein Somers zit erop.

85'

Knappe dribbel Alderweireld

De spanning is helemaal terug. Alderweireld, alweer vooruit geschoven, draait met een simpele beweging weg van twee verdedigers en haalt dan uit richting de korte hoek. Warleson is alert en zweeft de bal uit zijn doel.

84'
83'

Doumbia afgeblokt

Ilenikhena maakt zich sterk in de zestien en legt de bal terug tot bij Doumbia. Die trapt iets te laconiek en wordt afgeblokt door Popovic.

83'

Bij een gelijkspel is er in de stand nog wat mogelijk voor Antwerp.

Bert Sterckx op Radio 1
81'

Het doelpunt telt. Krijgen we dan toch nog spanning? De Bosuil roert zich alleszins.

81'

Buitenspel?

De VAR bekijkt nog of er sprake is van buitenspel. Dat leek op het eerste zicht niet.