Ga naar de inhoud

Canyon-SRAM in de Sporza Wielermanager: "Niewiadoma kan in elke koers op het podium staan"

 wo 21 februari 2024 11:11
Niewiadoma is de kopvrouw van Canyon-SRAM.
Niewiadoma is de kopvrouw van Canyon-SRAM.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we één voor één de topteams voor. Vandaag: Canyon-SRAM door de ogen van ploegleider Magnus Bäckstedt.

Kopvrouwen

  • Katarzyna Niewiadoma (€8M): "Na een fantastische winter werd ze meteen 2e in de Ronde van Valencia. En conditioneel is er nog ruimte voor verbetering", weet ploegleider Magnus Bäckstedt.

    "Haar eerste piek ligt bij de Strade Bianche, haar tweede piek ligt in de Ardennen. Niewiadoma kan in elke koers die ze rijdt op het podium staan. Hopelijk wint ze er ook eentje."

  • Chloe Dygert (€6M): "Haar eerste deel van de winter verliep vlekkeloos, maar daarna had ze wat kleinere blesssures. Niets om ons zorgen over te maken. Maar omdat we willen dat ze 100 procent fit is voor de klassiekers, lieten we haar nog geen koersen rijden dit seizoen."

    "Chloe zal voor ons een sleutelrenster worden in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Na de Ronde zullen we beslissen of ze er ook nog de Ardennen-koersen bij neemt."
programma Katarzyna Niewiadoma (moet nog bevestigd worden)
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
02/03 Strade Bianche
31/03 Ronde van Vlaanderen
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

  • Elise Chabbey (€6M): "Ze maakt een groot doel van Parijs-Roubaix, waar ze al enkele keren goed uit de verf kwam. Elise staat ook op de longlist voor de Ronde en rijdt het drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  • Soraya Paladin (€6M): "Een kleine renster die heel intelligent is. Soraya weet zich op het juiste moment te positioneren. Een belangrijke kwaliteit in de klassiekers."

    "Soraya zal normaal deel uitmaken van de Ronde-ploeg. Ook Parijs-Roubaix staat op haar programma, net als de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  • Zoe Bäckstedt (€5M): "Een nieuwkomer in ons team. Zoe zal een grote rol spelen in het verwezenlijken van de doelstellingen van ons team."

    "Haar nu al overladen met druk, zou niet correct zijn. Zoe is getalenteerd, maar vergeet niet dat ze nog altijd maar 19 jaar is. Tot een dik jaar geleden reed ze koersen van maximaal 60 kilometer (bij de junioren), nu zal dat in Gent-Wevelgem, bijvoorbeeld, 170 kilometer zijn."

    "Zoe zal dit jaar in de eerste plek naar de klassiekers gaan om te stelen met haar ogen en ervaring op te doen."
Zoe Bäckstedt is bij Canyon-SRAM verenigd met haar vader/ploegleider Magnus Bäckstedt..
Zoe Bäckstedt is bij Canyon-SRAM verenigd met haar vader/ploegleider Magnus Bäckstedt..

Andere interessante rensters

  • Maike van der Duin (€5M): "Maike reed vorig jaar naar podiumplekken in de Ronde van Drenthe en Gent-Wevelgem. Maar tijdens onze decemberstage brak ze haar enkel. Daarom begint haar klassieker-campagne wat later."

  • Ricarda Bauernfeind (€4M): "Heel getalenteerd, maar we zullen haar niet te veel inzetten in de klassiekers. Ricarda won vorig jaar een Tour-etappe en eindigde 5e in de Vuelta. Ze focust ook dit jaar weer op de rittenkoersen. Al staat ze ook op de long list voor Luik-Bastenaken-Luik."

Doel in de klassiekers

"Ik verwacht dat we in elke klassieker competitief zijn en meedoen voor de zege en het podium", verwoordt Magnus Bäckstedt de doelstellingen.

 

"SD Worx-Protime blijft het te kloppen team. Als je kijkt naar hun vermoedelijke selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad, starten ze met 6 rensters die zaterdag allemaal kunnen winnen."

"Het zal moeilijk zijn om het SD Worx-blok dit voorjaar te verslaan. Maar we zullen niet opgeven totdat het ons gelukt is. Ons doel is dan ook om een topklassieker te winnen."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen