Ga naar de inhoud

DSM-Firmenich-PostNL in de Sporza Wielermanager: "Pfeiffer Georgi moet ongetwijfeld in je team"

 do 22 februari 2024 18:15
Pfeiffer Georgi is de Britse kampioene.
Pfeiffer Georgi is de Britse kampioene.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we één voor één de topteams voor. Vandaag: DSM-Firmenich-PostNL door de ogen van ploegleider Albert Timmer.

Kopvrouwen

 • Pfeiffer Georgi (€6M): "Op training en in de UAE Tour zagen we dat ze een stapje vooruit heeft gezet. Schrijf maar op: in de meeste koersen zal Pfeiffer meedoen voor het podium en de top 5", verzekert ploegleider Albert Timmer.

  "Haar hoofddoelen zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Maar ik verwacht ze ook al helemaal voorin in de Omloop. Pfeiffer wordt een van opvallendste renners dit voorjaar. Ik zou haar zonder twijfel pakken in de Sporza Wielermanager."

 • Charlotte Kool (€6M): "In de eerste plaats een sprintster. Maar ze kan ook meedoen voor winst in klassiekers die op een sprint uitdraaien."

  "Charlotte moest 2 weken geleden ziek verstek laten gaan voor de UAE Tour. Dat was vervelend. Maar we weten dat ze afgelopen winter weer sprintsneller is geworden en hopelijk klopt ze Lorena Wiebes. We zullen mooie duels zien tussen die 2 sprintbommen."

 • Juliette Labous (€6M): "Zij mag haar kunstjes laten zien in de Ardennen. Luik is haar op het lijf geschreven, ze eindigde al meermaals in de top 10. Maar om in die topklassieker op het podium te eindigen, moet je ook wat geluk hebben."
Pfeiffer Georgi.
Pfeiffer Georgi.

Mogelijke revelaties

 • Nienke Vinke (€3M): "Is nog maar 19 jaar, maar liet al mooie dingen zien. Zo werd ze dit jaar 2e in het eindklassement van de Tour Down Under."

  "Omdat ze nog zo jong is, gaan we rustig te werk met Nienke. Met haar kijken we op langere termijn naar de Ardennen-klassiekers."

 

 • Francesca Barale (€2M): "Heeft een mooie stap gezet in de winter en was in januari al goed in de Tour Down Under en de Cadel Evans Classic. Haar voorkeur gaat uit naar de Ardennen, maar we zullen haar ook inzetten in de Vlaamse koersen."
Nienke Vinke is 19 jaar jong.

Andere interessante rensters

 • Megan Jastrab (€5M): "Vorig jaar werd ze 2e in Gent-Wevelgem. Helaas heeft ze in december haar heup gebroken. Haar herstel in de VS verloopt goed, maar ze zal de klassiekers niet halen."

 • Rachele Barbieri (€4M): "De lead-out van Charlotte Kool. Ze is goed begonnen aan het seizoen en is vooral gekoppeld aan Kool. Maar ze zal ook af en toe haar kans krijgen."

 • Eglantine Rayer (€3M): "Een heel groot talent. Afgelopen jaar liet ze al mooie dingen zien in Noorwegen en Zwitserland. Ze is gemaakt voor de Ardennen, maar ze is nog piepjong: 19 jaar."

Doel in de klassiekers

"Vorig seizoen hebben we met Pfeiffer Georgi een WorldTour-klassieker gewonnen: de Classic Brugge-De Panne. Dit jaar een klassieker winnen is dus niet onrealistisch", zegt ploegleider Albert Timmer.

"We hopen vooral dat Pfeiffer er in de finale niet alleen komt voor te staan."

En hoe kijkt de ploeg naar SD Worx-Protime? "Voor de koers zou het mooi zijn als ze dit jaar iets minder dominant zijn. Ze hebben veel toprensters om uit te spelen. Maar dat weerhoudt er ons niet van om voor de zege te gaan."

Jouw ploeg mee aan de start?
rit 16  /  17 - Waalse Pijl
2
dagen
21
uur
41
minuten
50
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen