Ga naar de inhoud

Visma-Lease a Bike in de Sporza Wielermanager: "Fem van Empel zal een hoop punten opleveren"

 vr 16 februari 2024 10:37
Fem van Empel.
Fem van Empel.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we de komende dagen de topteams voor. Vandaag: Visma-Lease a Bike door de ogen van ploegmanager Rutger Tijssen.

Kopvrouwen

  • Fem van Empel (€5M): "Vorig jaar reed Fem een heel beperkt wegprogramma (met enkel de Brabantse Pijl). Dit voorjaar staat ze zeker aan de start van Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race", verzekert ploegmanager Rutger Tijssen.

    "Misschien komen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik daar nog bij. Die laatste koers staat met potlood op haar planning geschreven."

    "Of Fem absoluut in je Wielermanager-team moet? Ik zou altijd investeren in haar. De Ronde en de Amstel Gold Race zijn haar grote doelen. Als ze mee is in een select groepje, kan ze in die koersen meedoen voor winst."

    "Op het einde van de rit zal Fem sowieso een hoop punten opleveren in de Sporza Wielermanager."

  • Marianne Vos (€7M): "Ik zou haar absoluut niet afschrijven. Vorig jaar was Marianne fysiek niet in orde door problemen met haar heup, nu is ze weer veel beter in vorm."

    "We hadden het idee om met Marianne 4 à 5 crossen te rijden deze winter. Maar een coronabesmetting gooide roet in het eten."

    "Op training oogt Marianne alvast heel goed, ik denk ze weer op het niveau is van enkele jaren geleden. Ze zal de Omloop rijden om te zien waar ze staat. Met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race staat een mooi blok belangrijke koersen op haar programma."
programma Fem van Empel
24/03 Gent-Wevelgem
31/03 Ronde van Vlaanderen
14/04 Amstel Gold Race
(17/04) (Waalse Pijl): wordt later beslist
(21/04) (Luik-Bastenaken-Luik): wordt later beslist

Mogelijke revelaties

  • Anna Henderson (€5M): "Vorig jaar reed ze al goed in klassiekers zoals de Omloop (22e), Gent-Wevelgem (9e) en de Ronde van Vlaanderen (9e). Wedstrijden waar je haar ook dit voorjaar in de gaten moet houden."

  • Riejanne Markus (€5M): "Zij mikt op de periode van de Amstel Gold Race tot en met Luik-Bastenaken-Luik, waar ze vorig jaar al 4e eindigde. Riejanne is ook onze kopvrouw voor klassementen in grote rondes."

  • Margaux Vigie (€4M): "Een nieuwkomer in onze ploeg. Via de Omloop zal ze toewerken naar Parijs-Roubaix. Daar wil ze samen met Marianne Vos hoge ogen gooien."
Anna Henderson is een vaste waarde in de klassiekers.
Anna Henderson is een vaste waarde in de klassiekers.

Andere interessante rensters

  • Eva van Agt (€3M): "Ze koerst nog niet lang, want ze speelde jarenlang hockey op hoog niveau. Vorig jaar was een ontdekkingstocht voor Eva. Door een val in de Tour was ze in het najaar een tijdje buiten strijd. Maar ze kan heel goed uit de voeten op de Waalse heuvels."

  • Nienke Veenhoven (€2M): "De rapste renster van ons team na een vlakke koers. Nienke is nog maar 19, maar won dit jaar wel al in Australië. We zullen met haar toewerken naar de vlakke sprintklassiekers zoals de Scheldeprijs en de Classic Brugge-De Panne."

Doel in de klassiekers

"We zullen blij zijn als we 1 klassieker winnend kunnen afsluiten. Dan is het voorjaar geslaagd", zegt Rutger Tijssen, sportief manager bij Visma-Lease a Bike.

 

"Ik zal vooral ook tevreden zijn als ik groeipotentie zie. We hebben een meerjarenplan waarmee we naar de top van het vrouwenwielrennen willen groeien. Maar dat heeft zijn tijd nodig."

De helft van de ploeg is bovendien jonger dan 23 jaar. "We hebben inderdaad een relatief jonge ploeg. Maar met jonge rensters kan het heel snel gaan. Kijk maar naar onze jongste renner Rosita Reijnhout, die eind januari een WorldTour-koers won in Australië."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen