Ga naar de inhoud

SD Worx-Protime in de Sporza Wielermanager: "Reusser heeft de kwaliteiten om het voorjaar te domineren"

 do 15 februari 2024 11:08
Lorena Wiebes, Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marlen Reusser en Mischa Bredewold.
Lorena Wiebes, Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marlen Reusser en Mischa Bredewold.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we de komende dagen de topteams voor. Vandaag: SD Worx-Protime door de ogen van sportief manager Danny Stam.

Kopvrouwen

  • Lotte Kopecky (€12M): "De buitenwereld was wat verrast dat Lotte voor het eerst aan de start zal staan van Luik-Bastenaken-Luik. Maar wij weten dat ze die koers aankan", zegt sportief manager Danny Stam.

    "Parijs-Roubaix blijft wel de klassieker die ze dit seizoen het liefst wil winnen. Achter haar deelname aan Dwars door Vlaanderen staat nog een vraagteken."

  • Demi Vollering (€12M): "Vorig jaar won Demi het drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de zomer stak ze ook nog eens de Tour-zege op zak."

    "Demi en Lotte zijn niet hetzelfde type renster, maar ze moeten niet veel voor mekaar onderdoen."

    "Net als elke topatlete willen ze wedstrijden afvinken. En bij Demi staat de Ronde bovenaan haar lijstje dit jaar."

  • Marlen Reusser (€10M): "Ze heeft een goede winter achter de rug en bezit de kwaliteiten om het voorjaar te domineren. Marlen begint ook alsmaar meer het tactische aspect van de koers onder de knie te krijgen."

    "Met Marlen moeten we niet wachten tot de laatste helling, want ze is niet zo explosief. We moeten haar vroeger laten vertrekken en dan kan ze een straffe solo uit haar mouw schudden zoals in Gent-Wevelgem vorig jaar."

    "Vorig jaar heeft Marlen trouwens bewezen dat ze op alle terreinen uit de voeten kan. Van de Ronde tot de Amstel en Luik. Van de topklassiekers staat enkel Parijs-Roubaix niet op haar programma. Ze is daar eens lelijk gevallen en ziet een nieuwe deelname aan de Hel nog niet zitten."

  • Lorena Wiebes (€10M): "Lorena is bergop sterker geworden in de winter. Tijdens de voorbij UAE Tour heeft ze aangetoond dat haar conditie goed is."

    "Lorena is een van de snelste rensters in de wereld, de sprintklassiekers staan logischerwijze allemaal op haar programma."

    "Vorig jaar toonde Lorena in de Omloop dat ze ook goed uit de voeten kan op de hellingen. Haar droomkoers is de Ronde van Vlaanderen. Ze wil die klassieker op een dag winnen."

    "Ik lees dat je in de Sporza Wielermanager maar maximaal 3 rensters van elke ploeg mag selecteren. Het is geen gemakkelijke opdracht om 1 van de 4 bovenstaande rensters ertussenuit te laten."
het programma van de 4 kopvrouwen van SD Worx-Protime
datum wedstrijd Kopecky Reusser Vollering Wiebes
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
25/02 Omloop van het Hageland
27/02 Le Samyn
02/03 Strade Bianche
09/03 Ronde van Drenthe
13/03 Nokere Koerse
17/03 Trofeo Alfredo Binda
21/03 Classic Brugge-De Panne
24/03 Gent-Wevelgem
27/03 Dwars door Vlaanderen ❓❓❓
31/03 Ronde van Vlaanderen
03/04 Scheldeprijs
06/04 Parijs-Roubaix
10/04 Brabantse Pijl
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

  • Mischa Bredewold (€6M): "Ze werd vorig seizoen Europees kampioene op de VAM-berg en heeft zich in de top gemeld. Ik verwacht dat Mischa die lijn dit jaar zal doortrekken."

    "Met Mischa gaan we onder meer naar Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Of ze in die koersen een vrij rol zal krijgen? Dat hangt af van het koersverloop en hoe de kopvrouwen zich voelen."

  • Anna Shackley (€4M): "Mensen kijken er misschien wat over, maar Anna rijdt regelmatig in de top 10. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze begint te blinken."

    "Anna zal dit voorjaar te zien zijn in de Trofeo Binda en de Ardennenachtige klassiekers."
Anna Shackley is een 22-jarige Britse renster.
Anna Shackley is een 22-jarige Britse renster.

Andere interessante rensters

  • Chantal van den Broek-Blaak (€5M): "Na een zwangerschapsbreak maakt Chantal dit jaar haar comeback. Het is moeilijk om te zeggen waar ze staat. Maar met haar hebben we normaal gezien een extra wapen achter de hand."

  • Kata Blanka Vas (€4M) en Marie Schreiber (€3M): "Zij zullen na een lang cross-seizoen pas eind april in actie komen op de weg. Geen klassiekers dus voor hen."

Doel in de klassiekers

"Ik denk niet dat het mogelijk is om het seizoen van vorig jaar te evenaren", zegt sportief manager Danny Stam.

 

"2024 is een olympisch jaar en dat maakt het allemaal wat moeilijker."

"Ik zal een tevreden man zijn als we 2 à 3 voorjaarskoersen winnen. Maar het belangrijkste is dat we meedoen in de finale van de mooie klassiekers."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen
Gerelateerd: