Ga naar de inhoud

FDJ-SUEZ in de Sporza Wielermanager: "Met Uttrup Ludwig een grote vis vangen"

 zo 18 februari 2024 10:36
Cecilie Uttrup Ludwig is de kopvrouw van FDJ-SUEZ.
Cecilie Uttrup Ludwig is de kopvrouw van FDJ-SUEZ.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we de komende dagen de topteams voor. Vandaag: FDJ-SUEZ door de ogen van performance directeur Lieselot Decroix.

Kopvrouwen

  • Cecilie Uttrup Ludwig (€8M): "Vorig jaar is ze zwaar gevallen in Luik-Bastenaken-Luik en had ze ook veel pech in andere koersen. Dat begon een beetje in haar hoofd te kruipen. Maar de ploeg onderging een facelift en ze voelt zich weer goed in haar vel", weet performance directeur Lieselot Decroix.

    "Van Cecilie verwachten we dat ze dit voorjaar op het podium eindigt van WorldTour-koersen. We hopen ook dat ze een grote vis vangt. Haar eerste doel is de Strade Bianche. Daarna trekt ze op hoogtestage waarna ze bijna alle klassiekers rijdt. Enkel Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem staan niet op haar planning."

  • Grace Brown (€6M): "Voor Grace ligt de absolute prioriteit dit jaar bij het tijdrijden op de Spelen en op het WK. Maar dat neemt niet weg dat we met haar ook ambities hebben in het voorjaar."

    "Grace is een heel sterke renster voor verschillende omlopen. Om te winnen moet ze op de verrassing spelen, zoals bij haar zege in Brugge-De Panne 3 jaar geleden. Parijs-Roubaix is dit jaar een groot doel voor haar."

  • Marta Cavalli (€5M): "2 jaar geleden won ze de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Maar door een verschrikkelijke val in de Tour, waarbij ze van haar fiets werd geramd, lag ze lang in de lappenmand. Het heeft door complicaties een jaar geduurd vooraleer ze weer op niveau was."

    "Dit jaar wil Marta weer koersen winnen op topniveau, maar helaas heeft ze begin februari haar heup gebroken bij een val op training. Het is dus een vraagteken of ze er zal staan tegen de Ardennen-klassiekers, haar geliefkoosde koersen."
programma Cecilie Uttrup Ludwig
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
02/03 Strade Bianche
27/03 Dwars door Vlaanderen
31/03 Ronde van Vlaanderen
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

  • Vittoria Guazzini (€5M): "Een topper in wording. Vittoria is een echte klassieke renster en werd vorig jaar al 3e in Le Samyn en 4e in Dwars door Vlaanderen. We verwachten dat ze dit jaar finales rijdt in de Vlaamse klassiekers."

    "Om een prominente rol te spelen in de Ronde van Vlaanderen, is het nog wat te vroeg. Bovendien ligt haar prioriteit dit jaar bij de Spelen, waar ze wil scoren in de ploegenachtervolging."

  • Evita Muzic (€4M): "Een renster voor de Ardennen-klassiekers en de grote rondes. Vorig jaar eindigde ze 5e in de Waalse Pijl en 6e in de Vuelta. Evita heeft nog niet de status van kopvrouw in ons team. We willen haar rustig laten groeien."
Vittoria Guazzini is een 23-jarige Italiaanse.
Vittoria Guazzini is een 23-jarige Italiaanse.

Andere interessante rensters

  • Loes Adegeest (€3M): "De dubbele wereldkampioene in E-Racing. Loes moet in de finale van de Vlaamse koersen onze kopvrouwen bijstaan, maar je weet nooit dat ze vanuit die rol verrassend uit de hoek kan komen en punten sprokkelt voor de Sporza Wielermanager."

  • Amber Kraak (€3M): "Komt uit het roeien. Amber is pas 3 jaar geleden beginnen te koersen, maar pikt heel snel dingen op. Ze zal de rol van meesterknecht vervullen in de Vlaamse en Waalse klassiekers."
Amber Kraak won de slotrit in de UAE Tour.
Amber Kraak won de slotrit in de UAE Tour.

Doel in de klassiekers

"Zeggen dat we onze voet naast SD Worx-Protime zullen zetten, zou arrogant zijn", zegt Lieselot Decroix.

"Maar we hebben een sterk blok en daar moeten we gebruik van maken. In de finales van de klassiekers willen het spel tactisch kunnen spelen met meerdere pionnen."

 

Wanneer zal Decroix een tevreden vrouw zijn op het einde van de klassiekers? "Als we meedoen voor winst in de grote klassiekers en enkele podia halen. Een overwinning zou de kers op de taart zijn."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen