Ga naar de inhoud

Movistar in de Sporza Wielermanager: "Winst in de Ronde of Luik-Bastenaken-Luik zou mooi zijn"

 do 22 februari 2024 13:13
Liane Lippert is de kopvrouw van Movistar.
Liane Lippert is de kopvrouw van Movistar.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we één voor één de topteams voor. Vandaag: Movistar door de ogen van ploegleider Tim Harris.

Kopvrouwen

 • Liane Lippert (€8M): "Een toprenster op alle terreinen, maar ze moet dit jaar nog een stap vooruit kunnen zetten", vindt ploegleider Tim Harris.

  "Liane staat voor een druk jaar met ook de Tour en de Olympische Spelen, daarom zal ze wat later aan haar seizoen beginnen. Door een val op training is het nog niet duidelijk wat de eerste klassieker op haar programma zal zijn."

 • Emma Norsgaard (€5M): "Onze kopvrouw in het openingsweekend en in de sprintklassiekers tout court, want ze is nog altijd snel."

  "Emma brak vorig jaar haar sleutelbeen in de Strade Bianche en moest een streep trekken door de klassiekers. Met een ritzege in de Tour toonde ze dat ze helemaal terug was."

 • Arlenis Sierra (€5M): "Een ervaren renster uit Cuba. 2 jaar geleden eindigde ze al eens 4e in de Ronde van Vlaanderen. Als het niet te koud is, kan ze weer mooie prestaties leveren in de klassiekers."
Liane Lippert is de Duitse kampioene.
Liane Lippert is de Duitse kampioene.

Mogelijke revelaties

 • Olivia Baril (€3M): "Een Franstalige Canadese met een paar goeie klimmersbenen. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik moeten haar als gegoten liggen."

  "Dat ze aanleg heeft voor die koersen, bewees ze dit seizoen al met winst in Almeria op een slotklim van 1,5 kilometer."

 • Claire Steels (€3M): "Met 37 jaar de oudste van ons gezelschap. In tegenstelling tot haar naamgenoot Tom Steels is ze geen sprintster, maar wel een klimster."

  "We gingen haar dus inzetten in de klimklassiekers. Maar helaas brak ze in de UAE Tour enkele wervels. We hopen dat ze toch nog fit geraakt tegen de Ardennen."
Floortje Mackaij is een 28-jarige Nederlandse.
Floortje Mackaij is een 28-jarige Nederlandse.

Andere interessante renster

 • Floortje Mackaij (€5M): "9 jaar geleden won ze Gent-Wevelgem. Ze heeft tonnen ervaring en kent de Vlaamse koersen als haar broekzak. We houden haar als outsider achter de hand."

Doel in de klassiekers

"Dit is ons eerste jaar zonder Annemiek van Vleuten en dat zorgt natuurlijk voor een heel andere dynamiek in het team", merkt ploegleider Tim Harris.

"Tot en met vorig jaar moest iedereen rijden voor Annemiek. Nu is het aan de andere rensters om resultaten te rijden. Het wordt dus een spannend jaar voor ons."

Gelooft Movistar dat ze SD-Worx ProTime kunnen verslaan? "Ja, anders moeten we thuisblijven. In de sprint is Lorena Wiebes natuurlijk heel moeilijk te verslaan. En met Kopecky en Vollering hebben ze de 2 beste rensters."

"Maar we dromen toch van winst in de Ronde van Vlaanderen of Luik-Bastenaken-Luik."

Jouw ploeg mee aan de start?
rit 16  /  17 - Waalse Pijl
0
dagen
1
uur
58
minuten
48
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen