Ga naar de inhoud

EF Education-Cannondale in Sporza Wielermanager: "Italiaanse dark horse is podiumrijp, Alison Jackson wil niet enkel in Roubaix scoren"

 ma 19 februari 2024 10:57
Alison Jackson won vorig jaar Parijs-Roubaix.
Alison Jackson won vorig jaar Parijs-Roubaix.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we de komende dagen de topteams voor. Vandaag: EF Education-Cannondale door de ogen van teammanager Esra Tromp.

Kopvrouwen

  • Alison Jackson (€5M): "De winnares van Parijs-Roubaix vorig jaar. Alison wil zich opnieuw laten zien in de Hel, maar ook in andere klassiekers. Vorig jaar stond ze er voor alleen voor in de finale van klassiekers. Nu zal ze door meerdere ploeggenotes omringd zijn en het spelletje kunnen spelen", voorspelt algemeen manager Esra Tromp.

    "Alison werkt in onze nieuw ploeg samen met een uitgebreider performance team dan ze gewoon is, onder meer met een voedingsdeskundige. Daardoor wordt ze getriggerd om een nog betere versie van zichzelf te zijn."

  • Letizia Borghesi (€4M): "De afgelopen jaren veroverde ze al veel top 10- en top 15-plekken. Nu is ze klaar voor de volgende stap: een podiumplaats. In de Omloop wil ik wel eens zien hoe ze zich handhaaft tussen de echte toppers. Le Samyn zou ook echt wel een koers voor haar kunnen zijn."

    "Letizia is snel, crost ook veel en is daardoor handig op de fiets. Afgelopen winter eindigde ze nog 2e op het Italiaans kampioenschap veldrijden."
het programma van de 2 kopvrouwen van EF Education-Cannondale
datum wedstrijd Alison Jackson Letizia Borghesi
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
25/02 Omloop van het Hageland
27/02 Le Samyn
02/03 Strade Bianche
09/03 Ronde van Drenthe
13/03 Nokere Koerse
17/03 Trofeo Alfredo Binda
21/03 Classic Brugge-De Panne
24/03 Gent-Wevelgem
27/03 Dwars door Vlaanderen
31/03 Ronde van Vlaanderen
03/04 Scheldeprijs
06/04 Parijs-Roubaix
10/04 Brabantse Pijl
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

  • Kristen Faulkner (€4M): "Een beresterke Amerikaanse. De voorbije jaren werd ze vaak ingezet voor een lange solo-ontsnapping. Ik ben heel benieuwd tot wat ze in staat is als we haar iets meer sparen tijdens de koers. Ze heeft de capaciteiten om mee te doen voor winst in zowel Gent-Wevelgem als Luik-Bastanaken-Luik."

  • Veronica Ewers (€3M): "Een klimster en allroundster. Veronica won vorig jaar bijna een Giro-rit en werd mooi 4e in het eindklassement. Ze koerst nog niet heel lang, maar beweegt zich heel goed in een peloton en is technisch prima onderlegd. Het parcours van de Trofeo Binda en de Strade Bianche zouden haar goed moeten liggen. Ook in de Ardennen zal Veronica zich laten zien."

  • Noemi Rüegg (€3M): "Ze heeft afgelopen winter zowel mentaal als fysiek een mooie stap gezet. Haar grootste kwaliteit is haar explosiviteit, waarmee ze makkelijker over klimmetjes komt en frisser dan andere rensters in de finales terechtkomt. In Gent-Wevelgem bijvoorbeeld zullen we haar uitspelen als kopvrouw."
Veronica Ewers is een 29-jarige Amerikaanse.
Veronica Ewers is een 29-jarige Amerikaanse.

Andere interessante rensters

  • Coryn Labecki (€4M): "7 jaar geleden won ze de Ronde van Vlaanderen. Maar de afgelopen seizoenen waren er enkele vervelende gebeurtenissen in haar privé-leven. Die hadden een impact op haar sportieve carrière."

    "Bij ons zit Coryn voor het eerst sinds lang weer bij een Amerikaans team, dat doet haar deugd. Ik zeg niet dat ze de Ronde van Vlaanderen weer zal winnen, maar ze zal zeker weer haar koersen winnen. Coryn is een natuurlijke leidster en zal ook de jongeren sturen."

  • Magdeleine Vallieres (€2M): "Op Mallorca was het in haar 2e wedstrijd al prijs dit jaar. Zowel bergop als bergaf reed ze toen collega-rensters uit de wielen. We zullen Magdeleine dit jaar al zien in de Italiaanse koersen en in de Ardennen. Maar ze is nog maar 22, we willen niet te veel druk op haar leggen."

Doel in de klassiekers

"Natuurlijk gaan we voor de overwinning en een goed resultaat", zegt ploegmanager Esra Tromp.

 

"Maar met onze mooi gekleurde tenues willen de wedstrijd ook kleuren. We willen de koers maken en niet bang zijn van de concurrentie. Met die ingesteldheid zullen de resultaten dan wel volgen."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen