Ga naar de inhoud

Liv-AlUla-Jayco in de Sporza Wielermanager: "Ruby zal goed zijn vanaf de Omloop, Mavi mikt op Ardennen-podium"

 di 20 februari 2024 15:46
Ruby Roseman-Gannon is een van de troeven van Liv-AlUla-Jayco.
Ruby Roseman-Gannon is een van de troeven van Liv-AlUla-Jayco.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we de komende dagen de topteams voor. Vandaag: Liv-AlUla-Jayco door de ogen van ploegleider Martin Vestby.

Kopvrouwen

 • Mavi Garcia (€5M): "Ze is 40 jaar, maar kwam pas laat in de koers. Aanvankelijk deed Mavi aan duatlon, waarin ze WK-medailles won."

  "Mavi zal geen Vlaamse koersen rijden. Haar sterkte ligt in de klimklassiekers. Ze heeft afgelopen winter progressie geboekt en mikt op de top 5 en zelfs de top 3 in de Ardennen."

 • Letizia Paternoster (€5M): "Ze is 1 van onze 2 kopvrouwen in de Vlaamse klassiekers. Letizia rijdt op de piste, is snel, maar verteert ook alsmaar beter de hellingen."

  "Wanneer er gesprint wordt na een lastige koers en de snellere vrouwen zijn niet meer mee, dan maakt Letizia kans om te winnen."

 • Ruby Roseman-Gannon (€4M): "Onze andere kopvrouw voor de Vlaamse koersen. Ruby is een allrounder, die zich goed kan positioneren en de koers goed leest. Ze is ook vrij explosief en begint beter te klimmen."

  "Vorig jaar presteerde Ruby al goed in Dwars door Vlaanderen met een 5e plek. Reken er maar op dat ze er al vanaf de Omloop zal staan." 
het programma van de 3 kopvrouwen van Liv-AlUla-Jayco  
datum wedstrijd Mavi Garcia Letizia Paternoster Ruby Roseman-Gannon
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
25/02 Omloop van het Hageland
27/02 Le Samyn
02/03 Strade Bianche
09/03 Ronde van Drenthe
13/03 Nokere Koerse
17/03 Trofeo Alfredo Binda
21/03 Classic Brugge-De Panne
24/03 Gent-Wevelgem
27/03 Dwars door Vlaanderen
31/03 Ronde van Vlaanderen
03/04 Scheldeprijs
06/04 Parijs-Roubaix
10/04 Brabantse Pijl
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

 • Georgia Baker (€3M): "Ze heeft al een raceblok van 6 weken achter de rug in Australië en zal wat later in de klassiekers komen."

  "Georgia heeft deze winter meer gefocust op haar sprint, dat zagen we al in de UAE Tour. Ik verwacht veel van haar in de Classic Brugge-De Panne en Parijs-Roubaix."

 • Alexandra Manly (€3M): "Meer een renster voor de Ardennen-klassiekers. Ik verwacht dat ze daar zeker een rol zal spelen."

 • Amber Pate (€2M): "Een sterke renster die uit het triatlon komt. Vorig jaar reed ze nog maar voor het eerst de klassiekers."

  "Amber zal onze kopvrouwen bijstaan in de finale. Maar ik zou niet verbaasd zijn als ze zelf nog een stap zet dit seizoen. Ze zal onder meer Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijden."
Centraal staat Spaans kampioene Mavi Garcia.
Centraal staat Spaans kampioene Mavi Garcia.

Andere interessante rensters

 • Jeanne Koorevaar (€3M): "Zit al lang in het wielrennen. Jeanne boekte in haar eerste jaren in de klassiekers top 10-plaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad en de Classic Brugge-De Panne."

  "In ons team zorgt Jeanne voor stabititeit. Ze weet perfect hoe ze onze kopvrouwen in stelling moet brengen en zal ook zelf stappen zetten als renster."

 • Urzka Zigart (€2M): "Kost Urska het minimum? Ik denk wel dat ze enkele punten zal opleveren. Urska zal aan de start komen van de Trofeo Binda, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Meedoen voor de zege zal ze in die koersen niet doen, maar ze kan wel enkele ereplaatsen verzamelen."

Doel in de klassiekers

"Vorig seizoen hinkten we wat achterop", is Martin Vestby eerlijk. "Maar we hebben rensters en staf gepusht om dingen aan te passen zoals de training en de support voor de rensters. Op die manier willen we het gat op de concurrentie proberen dicht te fietsen."

 

Met welke strategie wil Liv-AlUla-Jayco de klassiekers aansnijden? "We willen als team de finale induiken en niet met 1 renster. Als we de wedstrijden kleur geven en 1 of 2 klassiekers winnen, zou dat fantastisch zijn."

Jouw ploeg mee aan de start?
rit 15  /  17 - Amstel Gold Race
1
dagen
6
uur
50
minuten
43
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen