Ga naar de inhoud

UAE Team ADQ in de Sporza Wielermanager: "Persico en Consonni worden grote puntenpakkers"

 vr 23 februari 2024 18:47
Silvia Persico is de kopvrouw van UAE Team ADQ.
Silvia Persico is de kopvrouw van UAE Team ADQ.

Om jullie wat op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager, stellen we één voor één de topteams voor. Vanavond: UAE Team ADQ door de ogen van ploegleider Davide Arzeni.

Kopvrouwen

  • Silvia Persico (€8M): "Ze is goed in vorm. De Vlaamse klassiekers zijn een van haar doelen dit seizoen, daarna trekt Silvia door tot en met Luik-Bastenaken-Luik", weet ploegleider Davide Arzeni.

    "Vorig jaar versloeg ze Demi Vollering in de Brabantse Pijl. Met Silvia hebben we dit voorjaar opnieuw de ambitie om een klassieker te winnen."

  • Chiara Consonni (€6M): "Een snelle renster die ook van kasseien houdt. Haar lievelingskoers is niet voor niks Parijs-Roubaix. Vorig jaar eindigde Chiara 8e in de Hel, ze zat toen in het pelonnetje achter de vroege vlucht."

    "In de Omloop zal ze misschien nog niet voorin te zien zijn, want Chiara begint altijd rustig aan haar seizoen. Wedstrijd na wedstrijd wordt ze beter. Laat ons zeggen dat ze na Nokere Koerse zal meestrijden voor de winst in de klassiekers. Wint Chiara daarvoor al een klassieker, des te beter."

    "Of Chiara veel punten zal pakken in de Sporza Wielermanager? Ze staat net als Silvia in de top 12 van de UCI-ranking. Reken er dus maar op dat ze allebei grote puntenpakkers zullen zijn in de Wielermanager."
het programma van de 2 kopvrouwen van UAE Team ADQ
datum wedstrijd Chiara Consonni Silvia Persico
24/02 Omloop Het Nieuwsblad
25/02 Omloop van het Hageland
27/02 Le Samyn
02/03 Strade Bianche
09/03 Ronde van Drenthe
13/03 Nokere Koerse
17/03 Trofeo Alfredo Binda
21/03 Classic Brugge-De Panne
24/03 Gent-Wevelgem
27/03 Dwars door Vlaanderen ❓❓❓
31/03 Ronde van Vlaanderen
03/04 Scheldeprijs
06/04 Parijs-Roubaix
10/04 Brabantse Pijl
14/04 Amstel Gold Race
17/04 Waalse Pijl
21/04 Luik-Bastenaken-Luik

Mogelijke revelaties

  • Sofia Bertizzolo (€4M): "Toen Lotte Kopecky in de Omloop vorig jaar demarreerde op de Muur, zat Sofia in haar buurt."

    "In 2019 werd ze al 4e in de Ronde van Vlaanderen. Ze kent deze koersen als haar broekzak en is heel gemotiveerd."

  • Karlijn Swinkels (€4M): "Een nieuwkomer. Bij Jumbo-Visma was ze een knecht, bij ons mag Karlijn ook voor eigen rekening rijden."

    "We willen de finales van de klassiekers induiken met 2 à 3 rensters. Karlijn is een van die rensters. Als ze mee is, kan ze strijden voor het podium."

  • Eleonora Camilla Gasparrini (€3M): "De jongste renster van onze groep voor de klassiekers. Eleonora is 21 jaar jong, maar ze is al heel sterk. Op lange termijn zal ze meestrijden voor winst in de Vlaamse klassiekers."

Andere interessante rensters

  • Alena Ivanchenko (€2M): "Ze kan in de toekomst een van de beste rensters worden in de grote rondes en de klimklassiekers. Alena is 20 jaar jong. Dit jaar rijdt ze normaal gezien de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  • Dominika Wlodarczyk (€2M): "Ze kwam ten val in de Ronde van Valencia, dus het is nog even afwachten. Maar als Dominika goed herstelt, kan ze een van de hoofdrolspelers worden in de klimklassiekers. Ze heeft een goede punch in haar benen. Vooral Luik-Bastenaken-Luik moet haar goed liggen."

Doel in de klassiekers

"Vorig jaar stond Silvia Persico er alleen voor in de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar willen we met 2 à 3 rensters de finale induiken. Enkel zo kunnen we de strijd aangaan met SD Worx-Protime", zegt ploegleider Davide Arzeni.

"Ik wil ons team zien strijden voor de overwinning. We moeten minstens op het podium staan in het voorjaar."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen