Ga naar de inhoud

Lennard Kämna mag maand na zwaar trainingsongeval ziekenhuis in Tenerife verlaten: "Was geen makkelijke tijd"

 wo 1 mei 2024 13:20
Lennard Kämna mag stilaan weer aan koersen denken.

Vier weken na zijn trainingsongeval mag Lennard Kämna het plaatselijke ziekenhuis in Tenerife verlaten. Dat heuglijke nieuws deelt zijn ploeg Bora-Hangsgrohe met de wereld. De Duitser zal zijn herstel in eigen land voortzetten, in de BG Klinikum in Hamburg.

Lennard Kämna werd op 3 april op aangereden door een wagen, terwijl hij met enkele teamgenoten aan het trainen was.

 

De 27-jarige Duitser raakte zwaargewond aan de borstkas en liep onder meer ribbreuken en een longkneuzing op. Hij lag enkele dagen op intensieve zorgen. Vorige week onderging hij nog een operatie.   

 

"Het was geen gemakkelijke tijd in het ziekenhuis in Tenerife", zei Kämna op de teamwebsite. "Maar ik ben het medische team en verpleegkundigen zeer dankbaar voor wat ze de afgelopen weken voor mij hebben gedaan."

 

"Ik kan nu in Hamburg aan mijn revalidatie beginnen en ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Maar het belangrijkste is eerst om weer gezond te worden."   

 

Kämna bereidde zich op Tenerife voor op zijn grote doelen dit seizoen: de Giro (4-26 mei) en de Tour (29 juni-21 juli). Over zijn deelname aan de Giro, die zaterdag van start gaat, mocht hij een kruis maken.

 

De Duitse klimmer won in alle drie de Grote Rondes al een etappe en werd vorig jaar negende in de Giro.

Gerelateerd: