Ga naar de inhoud

Van Bommel zag "topwedstrijd" ondanks verlies, maar is woest op ref: "Fase was bepalend"

Geen treurzang bij Mark van Bommel. De trainer van Antwerp gooide ondanks de nederlaag tegen Racing Genk met lof voor zijn ploeg. Alleen voor Erik Lambrechts toonde de Nederlander zich kritisch: "Normaal zeg ik niks over de scheidsrechter, maar dit was bepalend voor de wedstrijd."

Voor een geboren winnaar was zijn beschouwing opvallend. Antwerp-trainer Mark van Bommel focuste zich achteraf vooral op de vele positieve zaken die hij van zijn ploeg gezien had.

 

"Dit was een topwedstrijd op vlak van intensiteit, voetbal en tactiek", begon de Nederlander. "We hebben zelf best veel kansen gecreëerd, terwijl Genk toesloeg op stilstaande fases."

 

"Het stelt me gerust dat we dit kunnen brengen", ging hij verder. "Onze tactiek werkte fantastisch, het is alleen zonde dat je deze partij niet wint. Deze match is op details bepaald."

De resultaten van de voorbije weken waren niet zoals we wilden, maar we gaan niet plots gekke dingen doen.

Mark van Bommel

Volgens de coach speelde onder meer de scheidsrechter een sleutelrol. "Want er moest altijd een tweede gele kaart vallen", vond Van Bommel, die doelde op een trekfout van Munoz twintig minuten voor tijd.

 

"Het was een zwaardere overtreding dan een normale én hij brak er een veelbelovende aanval mee af. Dit was een bepalend moment."

Door de nederlaag tegen Genk is het onoverwinnelijke aura van Antwerp wel al flink afgezwakt. Na de straffe zegereeks verloor het 3 keer in 5 duels. "Maar daar maak ik me geen zorgen over", benadrukt de coach.

 

"We zijn voortdurend bezig om onze manier van spelen te verbeteren en dat zie je terug op het veld. Alleen was de match tegen Standard in 9 minuten voorbij, ook Kortrijk was één van onze betere duels. De resultaten van de voorbije weken waren niet zoals we wilden, maar we gaan niet plots gekke dingen doen."