Ga naar de inhoud
Club Brugge pakt ook de 3 punten tegen Antwerp.

Onstopbaar Club Brugge is leider na felbevochten zege tegen Antwerp

 zo 5 mei 2024 15:30
  1. 1' - Geel - Vincent Janssen
  2. 41' - Verv. Bjorn Meijer door Kyriani Sabbe
  1. 48' - Own goal - Toby Alderweireld (0 - 1)
  2. 55' - Geel - Zeno Van Den Bosch
  3. 62' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Michel Ange Balikwisha
  4. 62' - Verv. Eliot Matazo door Alhassan Yusuf
  5. 62' - Verv. Jacob Ondrejka door Gyrano Kerk
  6. 64' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 2)
  7. 65' - Geel - Joel Ordóñez
  8. 67' - Doelpunt strafschop - Michel Ange Balikwisha (1 - 2)
  9. 72' - Verv. Antonio Nusa door Michal Skóras
  10. 73' - Verv. Andreas Skov Olsen door Philip Zinckernagel
  11. 83' - Verv. Hugo Vetlesen door Casper Nielsen
  12. 90+4' - Geel - Soumaïla Coulibaly
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 05/05/24 - 13:32
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
48'
Toby Alderweireld
0 - 1
Toby Alderweireld
48'
64'
Andreas Skov Olsen
0 - 2
Andreas Skov Olsen
64'
67'
Michel Ange Balikwisha
67'
Michel Ange Balikwisha
1 - 2

19 op 21 voor Club Brugge. Ondanks de Europese nederlaag tegen Fiorentina blijft blauw-zwart doorstomen in de play-offs. Tegen Antwerp had Club het wel niet simpel: er was een lucky goal en klasseflits van Skov Olsen nodig om de match open te breken. Na een aansluitingstreffer moesten Hayen en co zelfs nog bibberen.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur komt Antwerp dicht bij de 1-1, maar zowel Balikwisha als Ilenikhena komt te laat op de voorzet van Kerk. Kort daarna verdubbelt Club zijn voorsprong dankzij een klasseflits van Skov Olsen. Een treffer die Club uiteindelijk de drie punten oplevert.

  • Man van de match: Simon Mignolet nam door een blessure van Nordin Jackers weer zijn plaats in het Club-doel in en het werd een grootse rentree voor de doelman. In de eerste helft hield hij Club overeind met vier cruciale reddingen. 

  • Opvallend: Een bizar doelpunt van Vetlesen na een uittrap van Moris, een voorzet van Sabbe die binnenwaait na een flater van McKenzie en ongelukkige owngoal van Alderweireld. Zowel op bezoek bij Union, Racing Genk als Antwerp kwam Club met een lucky goal op voorsprong. Kampioenengeluk?

Antwerp botst op ijzersterke Mignolet

De vraag of Antwerp op enkele dagen van de bekerfinale tegen Union wel voluit zou gaan werd na amper 4 seconden al beantwoord. Janssen beukte Onyedika omver en liep zo tegen de snelste gele kaart ooit in het Belgische voetbal aan. 


Het was het startsein voor een stormachtig begin van de thuisploeg. Mignolet, weer in doel door een blessure bij Jackers, moest nog voor de eerste vijf minuten om waren al uitpakken met een spectaculaire redding op een afstandschot van Ejuke. 

Zo snel de storm opstak, zo snel ging hij ook weer liggen. Club Brugge kwam beter in de wedstrijd en met een knappe volley zette Vanaken ook Lammens aan het werk. Ook op een poging van Nusa had de Antwerp-doelman een redding paraat. 


Club monopoliseerde steeds meer het balbezit en toch bleef het opletten voor de bezoekers. Ejuke mocht nog eens van ver uithalen, weer bracht Mignolet redding voor Club. Kort voor de rust herhaalde de Club-doelman dat kunstje nog twee keer. Eerst pareerde hij een afstandsschot van Alderweireld, daarna dook hij goed in de voeten van de doorgebroken Janssen.

Lucky goal helpt Club weer in het zadel

Kort na de rust had Club Brugge niet voor het eerst in deze Champions' Play-offs het geluk aan zijn kant. Een ongevaarlijke voorzet van De Cuyper week ongelukkig af op Alderweireld en liet Lammens zo kansloos achter.

Op het uur kwam Antwerp plots dicht bij de gelijkmaker. Gelanceerd door een heerlijk hakje van Yusuf bracht Kerk de bal scherp voor doel, maar Balikwisha en Ilenikhena kwamen net te laat inglijden. Van bijna 1-1 ging het kort daarna naar 0-2 dankzij een klasseflits van Skov Olsen. De Deen krulde de bal enig mooi voorbij Lammens.

Boeken toe voor Antwerp leek het, maar Ordonez wierp de thuisploeg nog een reddingsboei toe met een penaltyovertreding op Balikwisha. Die nam de strafschop voor zijn rekening en gaf de thuisploeg weer wat hoop. 

Toch hield Club al bij al makkelijk stand. Nog even was er ophef toen Kerk in de zestien onderuit ging na een tackle van De Cuyper, maar zowel ref Vergoote als de VAR zag er geen overtreding in. Club pakte zo zijn zesde overwinning op een rij in de Champions' Play-offs en komt voorlopig alleen op kop.

Gerelateerd:

Persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+6'

Einde

Club pakt nog maar eens de volle buit in deze Champions' Play-offs. Blauw-zwart kwam met een flinke dosis meeval op voorsprong door een ongelukkige owngoal van Alderweireld. Een klasseflits van Skov Olsen gaf de bezoekers wat meer ademruimte, maar dankzij een penaltytreffer van Balikwisha werd het toch nog spannend. Club hield stand en wordt zo voorlopig alleen leider. De druk ligt bij Anderlecht en Union.

90+6'

Nielsen kan de wedstrijd helemaal beslissen, maar zijn gekruist schot gaat een eind naast. Toch kruipt Club steeds dichter bij een nieuwe overwinning.

90+4'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+3'

Geel voor Coulibaly

Er wordt nu meer gestreden dan gevoetbald. Thiago en Coulibaly gaan met elkaar in de clinch. De Club-spits is niet onschuldig, maar enkel Coulibaly krijgt geel.

90+1'

Stevige botsing

Opnieuw komen Kerk en De Cuyper elkaar tegen. Dit keer in een ongelukkige botsing in een luchtduel. Gelukkig kunnen beide spelers voortspelen.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Geen penalty

Even spanning in de zestien van Mignolet. De Cuyper wil de bal uit de voeten van Kerk halen, maar raakt de bal niet. Ook Kerk zelf lijkt hij niet te raken. De bal gaat niet op de stip. Ook de VAR ziet er geen strafschopovertreding in.

89'
85'

Geel voor Van Bommel

De tijd begint stilaan te dringen voor Antwerp. Kansen krijgen ze voorlopig niet, kaarten wel. Na rood voor keeperstrainer Vandenbussche moet nu ook trainer Van Bommel geel incasseren.

83'
82'

Ejuke mikt op Mignolet

Antwerp kan toch nog eens voor dreiging zorgen. Ilenikhena lanceert Ejuke. Die probeert iets tussen een voorzet en een schot, maar Mignolet zit er goed tussen. Bovendien wordt Ejuke afgevlagd voor buitenspel.

81'
79'

Het duurt allemaal te lang, er zit te weinig variatie en snelheid in bij Antwerp. Club houdt voorlopig stand.

Tom Boudeweel op Radio 1
73'

Onsportieve Vetlesen

Vetlesen wekt de woede van de Antwerp-supporters. Hij raakt geblesseerd in een duel met doelman Lammens en komt achter de achterlijn terecht. Om het spel toch te blokkeren komt hij al hinkend weer het veld op en gaat dan weer liggen.

72'