Genk gaat met de billen bloot op bezoek bij Cercle en moet plek bij top 3 vergeten

za 4 mei 2024 22:51
  1. 9' - Doelpunt - Anouar Ait El Hadj (0 - 1)
  2. 12' - Doelpunt - Félix Lemaréchal (1 - 1)
  3. 16' - Geel - Hugo Siquet
  4. 24' - Doelpunt - Malamine Efekele (2 - 1)
  5. 30' - Geel - Carlos Cuesta
  6. 39' - Verv. Malamine Efekele door Alan Minda
  7. 45+6' - Doelpunt - Thibo Somers (3 - 1)
  1. 55' - Geel - Zakaria El Ouahdi
  2. 57' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Andi Zeqiri
  3. 58' - Verv. Zakaria El Ouahdi door Alieu Fadera
  4. 61' - Doelpunt - Kevin Denkey (4 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 04/05/24 - 20:47
9'
Anouar Ait El Hadj
0 - 1
9'
12'
Félix Lemaréchal
12'
1 - 1
24'
Malamine Efekele
24'
2 - 1
45+6'
Thibo Somers
45+6'
3 - 1
61'
Kevin Denkey
61'
4 - 1

Wat begon met een technisch hoogstandje van El Hadj, eindigde in een bijzonder pijnlijke avond in Jan Breydel. Racing Genk heeft maar liefst vier goals om de oren gekregen van Cercle Brugge en blijft zo in de hoek zitten waar de klappen vallen. Op enkele speeldagen maken de Limburgers zo een tuimeling in de Champions' Play-offs. De top 3 halen, lijkt op dit moment een utopie.

Cercle Brugge - Genk kort samengevat

• Sleutelmoment: Van mogelijk kantelmoment naar nagenoeg de doodsteek in een minuut. In de toegevoegde tijd van de eerste helft houdt Ravych El Ouahdi van de 2-2, en aan de overzijde maakt Somers het overtuigend af voor 3-1.

• Man van de Match: Na zijn doelpunt, zijn allereerste voor Cercle Brugge, kwam Félix Lemaréchal helemaal los. De Fransman, gehuurd van Monaco, pakte uit met enkele knappe versnellingen en strooide gevaarlijke passes in het rond.

• Opvallend: Kévin Denkey zit ondertussen aan 26 doelpunten en heeft een straat voorsprong op de andere topschutters, maar vanavond leverde hij pas zijn eerste assist af. Voor de goede orde deed hij er meteen een tweede bovenop.

Cercle Brugge keert achterstand vlotjes om

Racing Genk, mét een herstelde Tolu tussen de lijnen, werd vanaf de eerste minuten overdonderd door een als vanouds intens voetballend Cercle. De thuisploeg had dankzij Denkey al snel een kans beet. McKenzie kwam maar net op tijd tussen.

De bezoekers hadden het moeilijk om hun spel te spelen, maar klommen toch op voorsprong. El Hadj krulde de 0-1 met zijn buitenkantje ragfijn in de winkelhaak. Cercle Brugge antwoordde zonder aarzelen. Somers knikte terug tot bij Lemaréchal, die met een volley afwerkte.

In de chaotische eerste helft kwamen de kwaliteiten van Cercle ten volle tot uiting. De Vereniging ging erop en erover toen Malamine een afgeweken voorzet van Denkey in doel liep en ging zelfs rusten met 3-1. De goal van Somers smaakte extra zuur voor Genk, want Ravych had vlak daarvoor nog een gemaakt doelpunt van El Ouahdi voorkomen.

Racing Genk kan nooit een vuist maken

Wie een Limburgs offensief verwachtte in de tweede helft, kwam bedrogen uit. Cercle rook bloed en duwde hard door. Minda wurmde zich tussen twee Genkenaars en knalde op Vandevoordt en een duwende Daland kopte tegen de lat.

Genk kwam eventjes piepen met een kopbal van McKenzie, maar het was opnieuw aan de overkant dat het doelpunt viel. Denkey kreeg de 4-1 op een presenteerblaadje aangeboden. Na die zakte het energiepeil bij de thuisploeg enigszins en mocht Genk komen. Tolu ging na een Brugse misser langs Warleson, maar mikte nog onbegrijpelijk op Ravych.

Daarmee hadden we het belangrijkste gevaar van de bezoekers wel gehad. Genk speelde een bijzonder bleke wedstrijd en zag zijn kansen op de top drie verdampen, terwijl een groen-zwarte wave door Jan Breydel rolde. Cercle nadert tot op één punt, en aast op de vierde plek.

Denkey: "We doen mee voor de vierde plek"

• Kévin Denkey stond na afloop breed te glimlachen. "Ik denk dat we een van onze beste wedstrijden in de play-offs hebben gespeeld. We doen nog altijd mee voor de vierde plek. Het was ongelofelijk. Er zijn heel wat positieve punten die we meenemen naar de volgende wedstrijden. Het enige negatieve was de blessure van Kazeem. We steunen hem en wensen hem het beste." Persoonlijk beleefde de topscorer van Cercle Brugge een topavond. "Scoren is altijd leuk voor een aanvaller. Ik wachtte er al een paar matchen op. Maar er waren ook twee assists. Ik ben dus tevreden."

• Bilal El Khannouss zag er onder zijn strak aangesnoerde capuchon minder blij uit. "We komen heel snel op voorsprong, en dan geven we doelpunten weg op domme manieren. We moeten de knop omdraaien", oordeelde de draaischijf van KRC Genk. "Die intensiteit, dat is het spel van Cercle. Ik denk dat wij vandaag in dat opzicht niet aanwezig waren. Ze scoorden vier keer, dus verdienen ze de zege. Wij hebben ook onze kansen gehad. Het had 2-2 kunnen staan aan de rust, maar het werd 3-1 en dat maakte het verschil."

90+9' tweede helft
90+5'

Zeqiri nog

Met een mannetje meer snuffelt Genk aan de 4-2. Zeqiri houdt zijn bewaker af en schiet in de draai rakelings naast de paal. De spits is wel scherp ingevallen en is een lichtpuntje.

90+4'

Cercle heeft geen wissels meer over en moet de toegevoegde tijd dus met z'n tienen volmaken.

90+2'

Zijn de ribben van Olaigbe geraakt? Hij wordt in elk geval heel omzichtig behandeld.

90+1'

90'

Het Rode Kruis en de draagberrie komen eraan te pas voor Olaigbe. Hopelijk valt het allemaal mee.

89'

Olaigbe ligt neer

Na een lelijke botsing met Bangoura hapt Olaigbe naar lucht. Vrancken maakt van de onderbreking gebruik om Karetsas, zestien jaar jong en rot van talent, te laten debuteren.

86'

Zeqiri behoudt het overzicht en vindt El Khannouss in de ruimte. Warleson zit er niet in, de Genkse spelmaker speelt een heel bleke wedstrijd.

85'
84'
83'

Minda knalt over

Belabberd uitverdedigen bij Genk levert Minda een leuke mogelijkheid op, maar de Ecuadoraan laat de 5-1 liggen. Even later is ook het vizier van Somers slecht afgesteld.