Ga naar de inhoud

BEKIJK - Mignolet pakt weer uit met mirakelsave en krijgt lof: "Onze man met 7 handen"

Wat nog gezegd over Simon Mignolet? Amper een paar dagen na zijn mirakelavond in Madrid, bezorgde de Brugse doelman zijn club opnieuw de zege in Anderlecht. Vooral een parade op een inzet van Fabio Silva deed alle monden openvallen. "Het is onze man met 7 handen", lachten doelpuntenmaker Casper Nielsen en trainer Carl Hoefkens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een beladen wedstrijd op Anderlecht kantelde na de rust in het voordeel van Brugge. Een aangekondigd slotoffensief van Anderlecht kon dus niet uitblijven. Vooral een dubbele redding op een poging van Silva blijft bij.

 

"We wisten na de 0-1 dat het nog moeilijk ging worden, want Anderlecht ging met alles komen wat ze hadden. Gelukkig kan ik opnieuw de 3 punten pakken", glunderde Mignolet. "Die voorzet richting Silva komt tussen de verdediging en mij en eerst wil ik vooruit komen en anticiperen. De bal is echter te ver en dan kan ik gelukkig nog net op tijd in een juiste positie komen om die bal te pakken."

Of de bal niet over de lijn was? Dat durf ik niet zeggen.

Simon Mignolet

"Die tweede bal pak ik gewoon op mentaliteit. Mentaliteit en nooit opgeven. Dan dwing je zo'n fases af. Ik benadruk opnieuw graag dat het belangrijkste is dat we de 3 punten hebben gepakt en dat ik de supporters weer een feestje heb kunnen bezorgen."

 

Onze reporter ter plaatste lachte tegen de doelman dat hij volgende week niet meer mag meedoen, omdat het gewoon niet meer eerlijk is.

Mignolet grijnsde eens en loofde vervolgens vooral het collectief. Alleen: was de bal niet over de lijn? "Dat durf ik niet zeggen. Ik viel zelf achteruit en wist niet goed waar ik was. Maar aangezien het 0-1 is..."

Jan Vertonghen: "Simon verkeert echt in topvorm"

Vriend en vijand erkent dat Mignolet in topvorm verkeert. Ook Jan Vertonghen ziet hoe zijn collega bij de Rode Duivels zijn netten schoon weet te houden. 

 

"Simon is natuurlijk een geweldige keeper", aldus Vertonghen. "Dat weten we allemaal. Hij verkeert in een echte topvorm."

 

Ook Brandon Mechele en Casper Nielsen dankten hun doelman na de wedstrijd. 

 

"Na Atletico houdt Mignolet ons ook weer vanavond recht", aldus Mechele. "Zijn reddingen vandaag waren echt weer fantastisch."

 

"Simon heeft 7 handen momenteel. Het was weer een geweldige wedstrijd van hem", vertelde auteur van de enige treffer, Casper Nielsen.

Carl Hoefkens verkondigde zelfs stellig: "Simon moet de Gouden Schoen krijgen."

Wesley Hoedt: "Volgens mij was de bal over de lijn"