Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Hoe goed is titelverdediger Dylan van Baarle? "Hij heeft een hele week op de pot gezeten"

 za 8 april 2023 09:50
Dylan van Baarle verkende gisteren de kasseien waarop hij vorig jaar naar de triomf vlamde in Parijs-Roubaix.
Dylan van Baarle verkende gisteren de kasseien waarop hij vorig jaar naar de triomf vlamde in Parijs-Roubaix.

Voor de Ronde van Vlaanderen moest Dylan van Baarle (Jumbo-Visma) nog passen. In Parijs-Roubaix staat hij wel aan de start van het monument dat hij vorig jaar glorierijk won. "Dylan hoopt dat hij goed zal zijn, maar achter zijn conditie staat een groot vraagteken", zegt NOS-journalist Han Kock, die gisteren sprak met Van Baarle.

Dylan van Baarle opende zijn voorjaar met een knalzege in de Omloop Het Nieuwsblad.

 

"Wout van Aert zal dit voorjaar nog enkele keren vloeken op Van Baarle", klonk het toen. Maar zover is het nog niet gekomen.

 

Van Baarle belandde na zijn zege in de Omloop in het sukkelstraatje. Eerst was er een overbelast scheenbeen in de Tirreno. Na een val in de E3 Saxo Classic waren zijn knie en schouder de pijnpunten.

 

Als klap op de vuurpijl kreeg Van Baarle in de week voor de Ronde ook nog eens af te rekenen met hevige maag- en darmklachten.

 

"Het is dus een groot vraagteken hoe goed hij is", zegt NOS-journalist Han Kock.

 

"Gisteren sprak ik met Dylan na zijn verkenning van Parijs-Roubaix en toen zei hij dat hij een taai weekje achter de rug had."

 

"In de week voor de Ronde van Vlaanderen heeft hij naar eigen zeggen enkel maar op de pot gezeten."

 

"Dylan was zodanig ziek dat hij er geen seconde om getreurd heeft dat hij er niet bij kon zijn in de Ronde."

In de Omloop reed Dylan van Baarle nog solo naar de zege.
In de Omloop reed Dylan van Baarle nog solo naar de zege.

Rijdt Van Baarle met bandendruksysteem?

Van Baarle vertoefde de afgelopen week in zijn uitvalsbasis in Monaco. "Na zijn ziekte heeft hij daar enkele goede trainingen kunnen afwerken", weet Kock.

 

"Na de Roubaix-verkenning met de ploeg heeft Van Baarle nog 2 uur bijgetraind. Hij hoopt dat hij zondag goed zal zijn, maar ik kan natuurlijk niet in zijn lijf kijken."

 

De gunstige weersvoorspellingen geven Van Baarle wel goede moed. "Hij is blij dat het zondag mooi weer wordt en dat de kasseien daardoor zullen opdrogen."

Ook Van Baarle denkt nog na of hij het bandendruksysteem wel of niet zal gebruiken.

Han Kock (NOS)

Wout van Aert deed gisteren nog geheimzinning of hij zondag al of niet het bandendruksysteem van Jumbo-Visma zou gebruiken. Hoe zit het met Van Baarle?

 

"In tegenstelling tot Van Aert heeft Dylan gisteren wel getraind met het bandendruksysteem. Maar hij moet ook nog nadenken of hij het systeem zondag effectief zal gebruiken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: