Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Is Wout van Aert plots underdog in Roubaix? "Hij klaagt normaal niet veel, maar gekneusde ribben zijn hinderlijk"

 vr 7 april 2023 16:10
Staat Wout van Aert zondag op volle oorlogssterkte aan de start van Parijs-Roubaix?
Staat Wout van Aert zondag op volle oorlogssterkte aan de start van Parijs-Roubaix?

Wout van Aert (Jumbo-Visma) klonk gisteren niet al te enthousiast na de verkenning van de Hel van het Noorden. De Belgische Roubaix-favoriet vertelde openlijk dat hij sinds zijn val in de Ronde last heeft van zijn ribben en zijn knie. Een knauw voor zijn winstkansen? We vroegen het aan zijn trainingsmakker Daan Soete en 2 reporters die hem gisteren face-to-face interviewden. 

"Ik voel me niet heel goed: ik heb last van mijn ribben en knie", vertelde Wout van Aert gisteren open en bloot aan onze reporter Bart Aerts.

 

Het was niet meteen het nieuws waar de Belgische wielerfans zaten op te wachten. De Ronde van Vlaanderen en de val hadden er stevig ingehakt bij Van Aert.

 

"Wout is iemand die niet veel klaagt", weet trainingsmakker Daan Soete. "Maar als hij laat vallen dat hij ergens pijn heeft, dan zal hij er zeker hinder van ondervinden."

 

"Toen ik Wout maandag na de Ronde hoorde, zei hij al dat hij wat last had van zijn ribben. Ik weet uit ondervinding dat gekneusde ribben na enkele dagen nog meer opspelen."

 

Soete begrijpt dan ook waarom Van Aert wat aangeslagen klonk na de verkenning van de Hel. "Gekneusde ribben kunnen voor hinder zorgen op de kasseien."

 

Topfavoriet is Van Aert volgens zijn trainingsmakker niet. "Op basis van de voorbije weken is Mathieu van der Poel de te kloppen man. Daar moeten we eerlijk over zijn. Maar een zege zou Wout wel heel veel deugd doen."

Wout van Aert verkende gisteren de laatste 110 kilometer van Parijs-Roubaix.
Wout van Aert verkende gisteren de laatste 110 kilometer van Parijs-Roubaix.

Reporters ter plekke: "Enthousiast klonk Wout niet"

Onze reporter Bart Aerts denkt dat Van Aert zichzelf wat in de underdogrol wil duwen.

 

"Toen ik gisteren met Wout sprak, was ik verbaasd dat hij zo expliciet vertelde over de hinder die hij ondervindt. Misschien maakte hij het wat groter om de druk een beetje weg te nemen."

 

Tijdens de verkenning leek er geen vuiltje aan de lucht bij Van Aert. "Wout trok door en heeft een groot stuk alleen gereden. Dat zag er allemaal goed uit", zegt Aerts, die Van Aert voor een stuk volgde.

 

"Maar op basis van een verkenning kan je moeilijk inschatten of een renner zondag al of niet top zal zijn."

Ik heb ook twijfels over Wout, maar het zou me niet verbazen dat hij zondag als eerste over de streep komt.

Han Kock (NOS) had gisteren een interview met Van Aert

Ook NOS-journalist Han Kock had gisteren een tête-à-tête met Van Aert. "Voor het interview was Wout voor mij de topfavoriet voor Roubaix. Maar toen ik hem bezig hoorde, kreeg ik twijfels. Enthousiast klonk Wout niet."

 

Toch verwacht Kock dat het zondag misschien een ander verhaal zal zijn.

 

"Mentaal wil Van Aert zich nog één keer opladen om een goed resultaat te rijden dit voorjaar."

 

"Wout is en blijft ook de kopman van Jumbo-Visma. Het zou me niet verbazen dat hij zondag als eerste over de streep komt in de Vélodrome van Roubaix."

Gerelateerd: