Ga naar de inhoud

"Op Jan Breydel kan het spoken": Nicky Hayen blijft vol vertrouwen ondanks eerste nederlaag

 vr 3 mei 2024 00:01
Nicky Hayen verloor voor het eerst als coach van Club Brugge.

Nicky Hayen kan ook verliezen. De trainer van Club Brugge verloor in zijn negende wedstrijd voor het eerst, op bezoek bij Fiorentina. Club kreeg in het absolute slot nog een doelpunt tegen en trekt zo naar Jan Breydel met een minieme achterstand. Hayen keek dan ook met een gemengd gevoel terug op de prestatie van zijn team: "We hebben onze huid duur verkocht."

Een rode kaart en een 2-1-achterstand. Had Nicky Hayen op dat moment getekend voor de 3-2-uitslag? "Ik had liever getekend voor 2-2, het is jammer dat die laatste bal nog binnen gaat. Ook al was er veel druk en kregen ze kansen, op dat moment zaten we in de fighting spirit."

 

"Het laatste doelpunt valt dan net iets te makkelijk, we hadden ons daarvoor moeten smijten. Langs de andere kant is de terugwedstrijd wel gered, op een uitverkocht Jan Breydel kan het spoken."

 

"Ik vond dat we zwak begonnen, we hadden gewaarschuwd dat hun flankspelers naar binnen kwamen en schieten. Dat gebeurt meerdere keren in de eerste helft, we deden het daarop niet goed", analyseerde Hayen.

 

"We herstellen dan wel het evenwicht en komen na de rust beter tot voetballen. Na die ongelukkige rode kaart weet je dan dat het moeilijk wordt, gelukkig maken we wel nog de 2-2. Die ruimtes in hun rug moeten we proberen benutten."

Ik haat verliezen, het geeft een zuur gevoel.

Nicky Hayen

Igor Thiago was de sterkste man bij Club, dat zag ook Hayen: "Thiago is heel nuttig voor de ploeg, ook wanneer hij niet scoort. Hij weegt op een verdediging, maakt ruimtes voor ploegmaats."

 

"Een aanvaller wordt altijd afgerekend op zijn doelpunten, maar je ziet wat er gebeurt als je vertrouwen blijft geven."

 

Verwacht de trainer dan een defensiever Fiorentina in de terugwedstrijd? "Het is een ploeg die altijd wil voetballen, daar verwachten wij ons dus ook aan. Al zag je wel dat ze bij momenten wat meer terugkropen. Toch denken we dat ze een ploeg zijn die zal proberen de voorsprong uit te bouwen."

 

"We willen de terugwedstrijd thuis afmaken, hier hebben we die al kunnen redden. Met een vol Jan Breydel in vuur en vlam kunnen we altijd iets meer, daar rekenen we op."

 

"Ik haat verliezen, het geeft een zuur gevoel. Zeker omdat het in de 91e minuut is, we hebben onze huid duur verkocht", blikte Hayen terug.

Gerelateerd: