Ga naar de inhoud

Een misverstand met grote gevolgen: wist uitgesloten Onyedika niet dat hij al geel had?

 do 2 mei 2024 23:38
" "
Twee gele kaarten op korte tijd kosten Onyedika de uitsluiting.

Een rode kaart met gevolgen. Raphael Onyedika pakte op het uur een domme tweede gele kaart en Club moest nog lang met een mannetje minder verder. Alleen: wist de Nigeriaanse middenvelder wel dat hij al een waarschuwing achter zijn naam had? De beelden zaaien twijfel, zijn ploegmaats en trainer bevestigden achteraf van niet.

Kijk eens goed naar bovenstaande beelden.

In minuut 58 krijgt Raphael Onyedika zijn eerste gele kaart voor een stevige elleboog. Alleen: op het moment dat scheidsrechter Michael Oliver het karton bovenhaalt, staat de Nigeriaanse middenvelder met zijn rug naar de ref.

 

Hij draait zich wel heel eventjes om, maar zal wellicht niet gezien of beseft hebben dat de waarschuwing voor hem was. En zijn reactie bij de tweede gele kaart na een te felle tackle - amper 3 minuten later - versterkte dat vermoeden alleen maar.

 

"It's my first", gebaarde de sterkhouder van Club richting de Engelse ref. Een bijzonder zuur misverstand.

 

"Ik denk dat hij niet wist dat hij een eerste had gekregen", aldus ploegmaat Hans Vanaken. "Dat zei hij toch na die tweede gele kaart. Het was ook een onnodige tackle op 60 meter van de goal."

Raphael zat als een hoopje ellende in de kleedkamer.

Nicky Hayen

Odoi over de verwarring: "Ik was zelf niet zeker of ik de gele kaart kreeg of Raphael. De ref zei daarop dat het voor de andere speler was. (zucht) Ach, Raphael heeft al zoveel gegeven voor ons. Op Union hadden we hetzelfde voor met Hugo (Vetlesen, red.) Het is jammer dat we zo laat nog een derde treffer incasseerden."

 

Trainer Nicky Hayen nam wat later alle twijfel weg: "Raphael wist niét dat hij al een gele kaart had. Hij zat als een hoopje ellende in de kleedkamer. Op dat vlak is hij verstandiger, hij zou nooit zo in de tackle gegaan zijn met een gele kaart op zak."

Gerelateerd: