Ga naar de inhoud

Pijnlijke taferelen: Qatarese "fans" zorgen al bij rust voor leegloop op de tribunes

De eerste wedstrijd van het WK-voetbal heeft meteen voor een opvallend beeld gezorgd. In de eerste helft was het indrukwekkende Al Bayt-stadion goed gevuld, maar de dreigende nederlaag van gastland Qatar op het veld zorgde na rust voor heel wat lege plaatsen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Qatar verloor zondag kansloos de openingswedstrijd van het WK tegen Ecuador. De 0-2-eindstand stond aan de rust al op het scorebord. Veel fans van Qatar wisten snel hoe laat het was. En ze hadden duidelijk geen zin om hun ploeg te zien verliezen.

 

Terwijl het stadion helemaal vol zat tijdens de eerste helft, keerden vele fans niet terug naar hun plaatsen na de rust. Opeens waren overal lege zitjes te zien, dat stelde ook onze commentator Stef Wijnants vast. 

 

Ook een deel van de fervente supporters achter de goal haakten af. Bij het laatste fluitsignaal was meer dan de helft van de fans al vertrokken. Een jammerlijke primeur op een WK-openingsmatch.

 

De stadionomroeper zag het anders. Hij riep tijdens de match om dat 67.400 toeschouwers aanwezig waren, terwijl het stadion maar een capaciteit van 60.000 heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.