Ga naar de inhoud

Welkom in Qatar! Deense tv-crew wordt tijdens uitzending weggejaagd door officials

Qatar is de gastheer van het WK voetbal, maar erg gastvrij wordt de pers er momenteel niet behandeld. Een Deense cameraploeg werd rechtstreeks in de uitzending het filmen belet, waarbij zelfs gedreigd werd de camera kapot te maken. De organisatoren van het WK hebben nadien wel hun excuses aangeboden.

Pers en publiek zullen de komende weken binnen de strakke lijntjes van het Qatarese regime moeten kleuren. Dat dat wel eens kan botsen met de meer westerse persvrijheid mocht een tv-crew van het Deense TV2 al meteen ondervinden.

 

Reporter Rasmus Tantholdt werd live in de uitzending door enkele officials weggetrokken, waarbij zelfs gedreigd werd zijn camera kapot te maken als ze zouden blijven filmen.

 

"Jullie hebben de hele wereld uitgenodigd, waarom mogen we hier dan niet filmen?", zegt Tantholdt op de beelden. "Dit is toch een openbare plaats?"

 

Toen de reporter vervolgens ook zijn accreditatie liet zien, bekoelde de situatie enigszins en even later probeerden de organisatoren van het WK het brandje te blussen door een officiële verontschuldiging over te maken.

 

"Wij raden alle partijen wel aan om de regels over film- en tv-opnames tijdens het toernooi te respecteren", voegde de organisatie er toch nog fijntjes aan toe. De toon is al meteen gezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.