Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck scherp voor voorzitter: "Als ze vinden dat ik niet de juiste man ben, geen probleem"

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga geen hoera-stemming creëren."

Een vlotte zege tegen KV Mechelen wuifde de crisissfeer weg uit de Ghelamco Arena. Maar het volstond niet om enkele scherpe uitspraken van voorzitter Ivan De Witte voor de match uit het geheugen van coach Hein Vanhaezebrouck te wissen. 

"De excuses zijn op. Zondag is de match van de waarheid tegen KV Mechelen. Genoeg is genoeg."

 

Voorzitter Ivan De Witte had na de pijnlijke nederlaag tegen Djurgardens in de Conference League de druk bij AA Gent nog wat de hoogte in gestuwd.

 

De 3-0-zege tegen KV Mechelen deed dan ook deugd, ook bij coach Hein Vanhaezebrouck. "We speelden een volwassen prestatie, gezien de heisa die was gecreëerd rond deze wedstrijd. We zijn er op een heel volwassen manier mee omgegaan", zei hij.

 

"Het ging vooraf over crisis, laatste keer, laatste verwittiging... Het was bijna een drama en er is al genoeg drama in de wereld", aldus Vanhaezebrouck, die de uitspraken van zijn voorzitter duidelijk nog niet was vergeten.

 

"Ik ga nu ook geen hoera-stemming creëren. Woensdag moeten we naar Union en als we daar verliezen, is het opnieuw drama. Misschien moeten we proberen niet te verliezen, zodat het rustig blijft."

Of ik nu opgelucht ben? Helemaal niet. Ik ben twee keer naar Gent gekomen om ze uit de miserie te halen. 

Hein Vanhaezebrouck

Dat De Witte na de Europese nederlaag kritiek had op het spelsysteem van Vanhaezebrouck, zat de coach duidelijk nog hoog. 

 

"Of de woorden van de voorzitter effect hebben gehad? Ik hoop het voor de voorzitter. Ik ga daar niet over oordelen", zei Vanhaezebrouck nog op de persconferentie."

 

"Of ik nu opgelucht ben? Helemaal niet. Ik ben twee keer naar Gent gekomen om ze uit de miserie te halen. Twee keer, hé. Als ze niet vinden dat ik de man ben om dat te doen in de toekomst, dan geen probleem hé."

 

"Als je spreekt over het spelsysteem en de manier van voetballen, dan ga ik ervan uit dat je een kenner moet zijn. Op het vliegtuig heb ik de voorzitter gezien en stelde ik vast dat hij nog geen enkel beeld van de wedstrijd tegen Djurgardens had herbekeken."