Ga naar de inhoud

Zulte Waregem wacht nog een extra seizoen in 1B, Lommel trekt naar promotiefinale tegen Deinze!

 wo 1 mei 2024 21:52

Lommel mag blijven dromen van eerste klasse, Zulte Waregem wacht nóg een jaar in 1B. Een late kopbalgoal van Lucas Schoofs deed een volksfeest losbarsten in Limburg. Hoe hard zal de gemiste promotie erin hakken bij Essevee?

Hoe één doelpunt een wereld van verschil kan maken voor twee ploegen.


In minuut 78 deed Lucas Schoofs een kopbalgoal de bomen in het Nationaal Park Bosland daveren - zijn doelpunt bracht Lommel in polepositie voor een plekje richting de finale van de promotie play-offs.

 

De heenmatch bij Zulte Waregem was eerder op 1-1 geëindigd en de return was lange tijd een zenuwspel. De bezoekers kregen de beste kansen, maar misten efficiëntie en geluk. Onder meer Vossen zag een doelpunt afgekeurd en verkeek zich bij een enorme mogelijkheid.

 

Dat draaischijf Christian Brüls ook nog eens geblesseerd uitviel, hielp de zaak van Essevee niet. Enkele minuten na zijn wissel viel de cruciale 1-0. Een dreun waar de West-Vlamingen - zelfs na een invalbeurt van Ruud Vormer -  niet meer van zouden bekomen…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onzekere toekomst voor Zulte Waregem

En dus mag het bescheiden Lommel SK - gesteund door het grote Manchester City - blijven dromen van plekje 16 in eerste klasse volgend seizoen.


Straks wacht een dubbele confrontatie met SK Deinze. Vervolgens een clash met de nummer twee uit de Relegation Play-offs.

 

Maar welke toekomst wacht Zulte Waregem?

 

Wéér een seizoen in de Challenger Pro League - een scenario dat het clubbestuur absoluut wilde vermijden. Aan de Gaverbeek zetten ze alles op alles om na de degradatie van vorig seizoen meteen weer te promoveren. Niet alleen om sportieve, maar ook om financiële redenen.

Maar het seizoen draaide uit op een gigantische teleurstelling, met de nederlaag in Lommel als triest dieptepunt. Met klinkende namen als Vossen en Vormer had het toch veel meer mogen/moeten zijn. 

 

Wat nu, Essevee?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: