Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck scherp voor defensie: "Kan ze niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort"

 do 13 oktober 2022 21:50

De zwarte pet verborg een donderwolk boven het hoofd. KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck kon niet lachen met de prestatie van zijn team in Zweden. Vooral de defensie moest het ontgelden: "We kunnen niet anders dan naar individuen kijken."

Als Djurgardens een IKEA-kast was, dan kon je KAA Gent het best vergelijken met een tweedehands exemplaar zonder vijzen.

 

De Buffalo's acteerden in Zweden bijzonder wankel achterin. Trainer Hein Vanhaezebrouck zag de defensieve wanprestatie met lede ogen aan.

 

"We geven ongelofelijke doelpunten weg, dingen die ik in mijn hele leven nog niet gezien heb", foeterde Vanhaezebrouck. "Bij de eerste tegengoal gaf iemand aan de zijlijn met de binnenkant van de voet een pass naar een ploegmaat die alleen in de zestien stond."

 

"Bij de 3-0 mocht een kerel van 1 meter 77 binnenkoppen tussen reuzen van bijna twee meter", ging HVH verder. "Dat zegt genoeg. Na rust hadden we meteen kunnen reageren, maar we startten nóg slechter dan we geëindigd waren."

Uiteindelijk verdedig je samen, maar we kunnen niet anders dan naar individuen kijken.

Hein Vanhaezebrouck

Straf, want KAA Gent kreeg vorig seizoen van alle kanten lof voor zijn sterke defensieve organisatie. En dit jaar lopen daar nog steeds dezelfde spelers rond.

 

"Uiteindelijk verdedig je samen, maar we kunnen niet anders dan naar individuen kijken. Er worden te simpele fouten gemaakt. Vorig jaar gebeurden die niet, nu veel te vaak. Kijk, het is niet voldoende om 95% controle te hebben. Als je 5% loslaat, incasseer je doelpunten."

 

Vanhaezebrouck besloot zijn betoog met een cynische kwinkslag: "Ik kan mijn spelers niet doodschieten, want dan kom ik er tekort. Ach, het is nu heel simpel. We moeten gewoon twee keer winnen en dan gaan we door. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijk gezegd."

Bekijk het volledige interview met Vanhaezebrouck

Gerelateerd: